IMIX is terug in eigen dorp

Castricum – Nomadisch kunstenaarscollectief IMIX is voor onbepaalde tijd weer terug in Castricum. IMIX bestaat uit Mireille Schermer, Gemma Distelbrink, Garrie Oomkens en Marion Albers en verbindt kunst met natuur.

Van Atelier Goudsbergen (de voormalige bouwkundige dienst) op het terrein van Dijk en Duin trokken IMIX via Voorheen Blinckers naar een verwilderde tuin in Heiloo. Die tuin transformeerden de kunstenaars met vereende krachten tot een heerlijke werk- en exposeerplek. Na drie jaar kregen ze echter bericht dat de tuin was verkocht voor woningbouw en moest IMIX weer verder trekken. Op alle plekken exposeerden ze in thema’s en/of dezen ze mee aan lokale initiatieven, zoals de Kunstfietsroute.

Geesterduin

De zoektocht naar een nieuwe locatie nam enige tijd in beslag. ,,Nieuwe atelierplekken liggen niet voor het oprapen, is helaas onze ervaring. Via de cultuurcoach (Tamara Roos) kregen we de tip voor een fijn pand, heerlijk centraal in het dorp. In april namen we onze intrek in Geesterduin 5, waar zeven jaar geleden boekhandel Scholte zat. Een plek met potentie!’’

Subsidie

De nieuwe plek inspireerde de vier kunstenaars ook meteen tot het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Na samen bubbelen en bruisen, schrijven en schaven stond een mooi conceptplan op papier. De gemeente Castricum kende hiervoor een subsidie toe en inmiddels werken de vier leden van IMIX hard aan de realisatie ervan. Ogenschijnlijk gebeurt er nog niet veel in het pand, maar schijn bedriegt. Achter de schermen (grote raamstickers) is men druk bezig met de opbouw en voorbereidingen. De opening staat gepland voor half juni. (Foto: aangeleverd)