IMIX in de Oase der Muzen

Castricum – Van 29 oktober tot en met 5 november exposeert IMIX in de Tuin van Kapitein Rommel. IMIX is een kunstenaarscollectief, bestaande uit Marion Albers, Mireille Schermer en Gemma Distelbrink, dat kunst en natuur met elkaar mixt. Op zaterdag wordt de expositie muzikaal omlijst door de band Ayce vanaf 13.00 uur.

Mireille Schermer schildert steeds meer op hout met zelf-vervaardigde verf van bijenwas en pigmenten. Boomkepen, houtschijven, wortels of takken transformeert zij tot werken die subtiel opgaan in hun omgeving en vertellen over de kringloop van het leven. Mireille toont in de tuin onder meer haar Engelentekens. Gemma Distelbrink is een grote liefhebber van de zaagselstook. Haar kleisculpturen krijgen haast allemaal een vuurbad. Menig bezoeker zet ze daardoor op het verkeerde been. Zij denken al gauw dat haar beelden van hout zijn. In de tuin zal van Gemma onder meer een installatie van haar Elfenbankbollen te zien zijn.

Marion Albers zoekt in haar keramische beelden vaak naar de essentie. Door stilering laat ze details weg waardoor de kern overblijft. En ook veel van haar werk krijgt een oer-uitstraling door het zaagselstoken. Marion toont in de tuin onder meer haar Innerlijke Wijsheid-portretten. Zaterdag speelt de band Ayce (Wouter van Weers, Maarten Nijman, Guido Bos en Edo de Lang) vanaf 13.00 uur. Deze band speelt lekker in het gehoor liggende covers met een eigen twist. De expositie is die dag te bezichtigen van 11.00 tot 16.30 uur en de week erna maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur. Kijk op www.tuinvankapiteinrommel.nl of op www.imixkunst.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)