Iman Keuchenius debuteert met roman ‘Het oeverloze bubbelbad’

Castricum – Al vijftien jaar koesterde de schrijver van ‘Het oeverloze bubbelbad’ een heimelijke liefde. Het werd nooit wat. Tot hij haar de eerste schets van zijn roman liet lezen. Inmiddels wonen ze samen met hun twee kinderen in Castricum en is het boek voltooid.

Het oeverloze bubbelbad gaat over lotsverbondenheid. Tijdens de grote scheidingsgolf in de jaren zeventig zoeken de kinderen Nikki, Quint en Jonas steun bij elkaar. Als vrienden kunnen ze alle gezinsverwarring aan, zelfs als hun ouders het met elkaar aanleggen. Verkering is meer iets voor volwassenen, verzuchten de kinderen. Tot de gemoederen om hen heen zo hoog oplopen dat ze het contact met elkaar verliezen.

Vijftien jaar later verschijnt Nikki ineens in de achtertuin van Quint. Ze wil met hem naar Australië. Een uitdaging, want hij is een agorafobische kluizenaar en zij heeft moeite met intimiteit. Door samen kilometers te maken en innerlijke grenzen te verleggen, scheppen ze ruimte voor de reis naar de andere kant van de wereld. Daar wacht Jonas, die zo zijn eigen kijk heeft op het prozaïsche dilemma waar al hun diepere levensoverwegingen omheen blijven dansen: seks of geen seks.

Hoever reikt het verlangen om de ander te vinden? Die vraag vormt het raamwerk voor een caleidoscopisch verhaal waarin plek is voor tragikomische familieperikelen, verwijzingen naar de middeleeuwse hoofse literatuur en aandacht voor de cruciale rol van de afwas. De schrijver, Iman Keuchenius (1966), ontving diverse prijzen voor korte verhalen. ‘Het oeverloze bubbelbad’ is zijn romandebuut. Het boek is te koop boek te koop bij boekhandel Laan in Castricum en kan ook via hetoeverlozebubbelbad@xs4all.nl worden besteld. (Foto: aangeleverd)