Human Library Online

Regio – Een mens is meer dan zijn uiterlijk, gedrag  of houding. Die zaken vormen in feite slechts een klein stukje van het verhaal. Onze maatschappij wordt steeds minder tolerant en overal liggen vooroordelen op de loer. Daarom wordt op woensdag 8 juli van 20.00 tot 22.00 uur een Online Human Library georganiseerd. Dit is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Europe Direct Noord-Holland-Noord en Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken.

Op deze avond lenen online bezoekers geen boeken, maar mensen. De ‘levende’ boeken hebben bijzondere (levens)verhalen, waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. Verschillende levende boeken zijn bereid om de deelnemers tijdens intieme, ontroerende, grappige en confronterende gesprekken een kijkje in hun leven te geven. Zo zijn er diverse boeken beschikbaar met titels zoals Transgender, Misbruikt, Dwarslaesie, Chronisch ziek, Polyamoreus, Autistisch en nog vele anderen.

Aanmelden en introducties

Iedereen kan zichzelf online aanmelden via thehumanlibrary.nl/agenda/8juli. Hier wordt ook uitgelegd hoe de Human Library werkt en kunnen de boekintroducties alvast ingezien worden. Deelname is gratis. (Foto: aangeleverd)