Hulp nodig voor Allerzielenherdenking op begraafplaats Onderlangs

Castricum – Op woensdag 2 november wordt tussen 17.00 en 21.00 uur voor de vijftiende keer een Allerzielenherdenking georganiseerd op begraafplaats Onderlangs. Iedereen is van harte welkom om op deze bijzondere avond dierbaren te gedenken en samen te zijn in het gemis. Om het evenement te laten slagen, zijn nog wel helpende handen nodig. Alle hulp is welkom, al is het maar voor een paar uur.

De organisatie wil een sfeervolle wandelroute uitzetten, die leidt langs gedichten, foto’s en muziekplekken op het oude deel van de begraafplaats. U kunt zelf ook kaarsen neerzetten op een centrale plek langs de route. Zo kunt u ook dierbaren gedenken die elders zijn begraven of gecremeerd. Op het plein en bij de aula staan kramen waar u (tegen contante betaling) artikelen kunt kopen. Wilt u een muzikale bijdrage leveren of een kraam huren, neemt u dan contact op met ( Daniëlle Hille (06 41954912 / danielle@alles4bedrijven.nl).

Mocht u een mooi gedicht hebben geschreven over iemand van wie u geen afscheid heeft kunnen nemen of u mist iemand heel erg, mail dan het gedicht (eventueel met foto van de overledene) naar hetzelfde mailadres. Dit geldt ook voor foto’s waarvan u wilt dat de organisatie ze ophangt op een mooie plek.

Steun

Gelukkig zetten ook dit jaar vrijwilligers zich weer in, maar het organisatiecomité is behoorlijk geslonken en dus zijn nieuwe vrijwilligers meer dan welkom. Elke bijdrage telt, hoe bescheiden ook. Natuurlijk is de organisatie erg blij met giften van bezoekers; hiervoor staat een collectebus bij de ingang.

Helpende handen gezocht

In de dagen voor de viering werkt een team van vrijwilligers hard om de begraafplaats zo mooi mogelijk te maken. Maar er zijn meer vrijwilligers nodig. De organisatie zoekt nog sterke helpende handen voor dinsdag 1 november tussen 09.00 en 15.00 uur (of een deel daarvan) bij het vullen van de tweeduizend fakkels, woensdag 2 november tussen 09.00 en 16.00 (of een deel daarvan) bij de opbouw en donderdagochtend 3 november vanaf 09.00 uur (opruimen achteraf). Aanmelden kan bij Daniëlle Hille (danielle@alles4bedrijven.nl). (Foto: aangeleverd)