Hulp aan ontheemde leerlingen in Burkina Faso

Foto boven:
Voor de leerlingen van het college van Oula heeft Stichting WOL een tent kunnen plaatsen op onderwijscomplex Zoodo. (Foto: Stichting WOL)

Limmen – Al meer dan dertig jaar is Stichting WOL (Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen) actief in het West-Afrikaanse land Burkina Faso. Vele jaren heeft men met veel succes gewerkt aan onderwijsverbetering. Burkina Faso is nu helaas getroffen door Jihadistische aanvallen, ook in het betreffende werkgebied.

Mensen zijn hun dorp ontvlucht en hebben een veilig heenkomen gezocht in de stad. Op het platteland zijn alle scholen gesloten. In de provinciehoofdstad Ouahigouya, waar zich het kantoor van de organisatie bevindt, probeert men zo veel mogelijk ontheemde leerlingen toch onderwijs te bieden. Leerlingen krijgen les in de schaduw van een boom, onder een afdakje van stro, in een tent of in voormalige opslagruimtes. Veel kinderen zitten op de grond door het gebrek aan schoolbanken. Schoolboeken zijn er nauwelijks. De leraar schrijft de les op het schoolbord en de leerlingen moeten dit overschrijven in hun schrift. Maar veel leerlingen hebben alleen maar een leitje.

Een klas onder een afdak van stro. Voor veel kinderen is geen schoolbank. (Foto: Stichting WOL)

Stichting WOL heeft ruim duizend leerlingen een tas met schoolmateriaal kunnen geven. Men heeft vier tenten kunnen plaatsten bij scholen die ontheemde leerlingen opvangen. Bij twee scholen werden latrines gebouwd. Verder kwamen er honderden schoolbanken en tientalen verplaatsbare schoolborden voor veertien scholen. Maar nog is er groot gebrek aan van alles. Helpt u mee om de ontheemde leerlingen beter onderwijs te kunnen geven? Een tent als noodklaslokaal kost 3.900 euro, een schoolbank 65 euro, een schoolboek 5 euro, een tas met schoolmateriaal 15 euro en een verplaatsbaar schoolbord 125 euro. Uw bijdrage is welkom op NL18 RABO 0336 4264 77 t.n.v. Stichting WOL of scan de QR-code. Bij dit artikel. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen met meer informatie over de situatie van de ontheemde leerlingen en andere projecten? Stuur dan een e-mail naar info@stichtingwol.com om aan te melden.