Hulp aan mensen met autisme

Regio – MEE & de Wering biedt een helpende hand aan iedereen die (tijdelijke) ondersteuning nodig heeft, zodat zij (weer) kunnen meedoen in de samenleving. Binnenkort starten diverse projecten die gerelateerd zijn aan het thema autisme. Volwassenen die zelf de diagnose autismespectrumstoornis (ASS) hebben gekregen, zijn welkom voor ondersteuning. Ook begeleidt MEE & de Wering de naasten van iemand met autisme. Daarnaast is er een speciale lotgenotenbijeenkomst voor vrouwen met autisme.

Mindfulness is een methode die kan helpen om beter met stress om te gaan en meer rust in het hoofd te krijgen. Door de oefeningen leert men om de aandacht te verleggen, minder te piekeren, gedachten los te laten en meer contact te krijgen met het eigen lichaam. De cursus mindfulness wordt aangeboden aan volwassenen met ASS die wonen in Castricum, Heemskerk, Beverwijk en Velsen. Men kan kiezen uit een individuele sessie van negen bijeenkomsten en een groepsbijeenkomst van elf sessies. Vooraf zal een intake plaatsvinden. De groepsbijeenkomst zal op woensdag van 14.30 tot 17.00 uur zijn en start op 18 november. De individuele sessies vinden plaats op afspraak. Deelname kost 15 euro. De locatie is het pand van MEE & de Wering aan de Laan van Assumburg 97 te Heemskerk.

Uitleg over autisme

Als je familie, collega of leerkracht bent van iemand met autisme, is het vaak lastig om aan te voelen wat diegene precies beleeft. In één of meerdere gesprekken geeft MEE & de Wering uitleg over hoe autisme iemands leven kan beïnvloeden en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Deze gesprekken zijn geheel kosteloos. Ze kunnen desgewenst ook op locatie worden gevoerd.

Lotgenotencontact

Vrouwen bij wie autisme is vastgesteld en die hierover met lotgenoten willen praten, zijn elke tweede maandag van de maand welkom. Ze kunnen elkaar dan tussen 15.30 en 17.00 uur ontmoeten en ervaringen met elkaar delen. Deze maandelijkse bijeenkomsten starten op 9 november. Deelname is gratis. Kijk op www.meewering.nl voor meer informatie. Aanmelden kan zowel per e-mail (info@meewering.nl) als telefonisch (088 0075000). (Foto: Gerd Altmann via Pixabay)