Huiskamerconcert a capella groep ‘Anyway’

Bakkum – A capella groep ‘Anyway’ geeft een uniek optreden op zondagmiddag 8 maart om 15.00 uur bij ‘Muziek op 18’, Stetweg 18, Bakkum. Anyway is een groep van drie vrouwen van Texel – Irisabella Bakker, Anneke Brons en Ruthie Vazana – die al sinds 1999 met elkaar zingen. Natuurlijk moet het goed klinken en verantwoord zijn, maar daar waar de dames de kans krijgen worden de grapjes niet gemeden.

Met veel enthousiasme betreedt Anyway reeds twintig jaar de podia in Nederland. Ooit met elkaar bij de Texelse musicalvereniging begonnen, maar toen deze ophield te bestaan, zijn ze met z’n drieën verder gegaan. Eerst met verschillende soorten van muzikale begeleiding, totdat het kwartje viel doordat het a capella zingen veel beter beviel.

De liedjes zijn geniaal en met humor gearrangeerd door verschillende arrangeurs, in diverse stijlen, van cabaret tot klassiek ‘and all in between’. De zang is niet alleen close harmony, maar ook gekruid met ontroerend, verleidelijk en humoristisch cabaret.

Dit programma is een klein voorproefje uit hun twintig-jarige jubileumprogramma. Het geeft een kleine indruk van hun diverse repertoire. Het trio is een sprankelend a capella groepje dat bekend staat om hun boeiende en absurdistische programma’s. Voor hun publiek steeds verrassend door de prachtige klanken, keuze van liedjes en diversiteit.

Reserveren kan via han.heevel@casema.nl.

(Foto: aangeleverd)