Huiseigenaren in Akersloot-Oost kunnen gratis isoleren

Akersloot – Huiseigenaren in Akersloot-Oost hebben deze week een brief ontvangen van de gemeente. In deze brief staat dat zij kunnen deelnemen aan een actie om te isoleren. Zo besparen inwoners op hun energierekening. De meeste huiseigenaren krijgen bovendien een flinke bijdrage van de gemeente.

Alle huiseigenaren in Akersloot Oost kunnen een persoonlijk Bespaarplan laten maken. Er komt dan geheel gratis en vrijblijvend een onafhankelijke energieadviseur langs. Op basis van dit gesprek ontvangt de huiseigenaar een Bespaarplan met offertes van de mogelijkheden tot besparing voor de woning. De meeste huiseigenaren kunnen gebruikmaken van een bijdrage van de gemeente. In veel gevallen kan een inwoner hiermee een isolatiemaatregel volledig laten betalen en is het dus kosteloos. Wie niet in aanmerking komt voor de bijdrage, kan wel gratis het Bespaarplan laten opstellen.

Soorten isolatie

Inwoners die meedoen kunnen kiezen uit: isolatieglas, bodemisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of schuin dakisolatie van binnenuit. De gemeente werkt voor deze actie samen met Winst uit je woning. Deze organisatie helpt inwoners bij het kiezen van één of meer isolatiemaatregelen. En bij het aanvragen van subsidies en het laten uitvoeren.

Goed om te weten

Aanmelden kan tot en met 31 mei via de aanmeldlink die in de brief staat vermeld. Ook inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm, die ergens anders binnen gemeente Castricum wonen, mogen meedoen met deze actie. Zij kunnen contact opnemen met Winst uit je woning via de website www.winstuitjewoning.nl, of via telefoonnummer 023 – 583 69 36.

Waarom biedt de gemeente dit aan?

Alle woningen in Nederland moeten van het aardgas af. Isoleren is daarbij de eerste stap. Niet iedereen is in de gelegenheid om deze stap te zetten. Om inwoners te ondersteunen, biedt de gemeente hulp. Valentijn Brouwer, wethouder energietransitie, licht toe: “Met deze isolatieactie kunnen huiseigenaren in Akersloot Oost flink besparen op de kosten van hun energie. Dankzij de hulp van Winst uit je woning en een extra steuntje in de rug van de gemeente, kunnen veel inwoners hun huis beter isoleren zónder extra kosten. Zo wordt hun huis duurzamer en houden ze meer geld over. We hopen dat het persoonlijk Bespaarplan veel inwoners helpt een stap te zetten richting een energiezuinigere toekomst.”

De gemeente Castricum heeft geld van de Rijksoverheid ontvangen voor deze actie en de bijdrage voor inwoners. Meer informatie over subsidies en energie besparen, staat op klimaatplein.castricum.nl. (Foto: Loen van Gulick)