Huiscollecte KWF anders dan anders

Castricum – Vandaag start de jaarlijkse huiscollecte van KWF Kankerbestrijding. Tot en met 5 september gaan collectanten op pad. De collecte verloopt echter wel anders dan gebruikelijk. KWF wil dat de vrijwilligers veilig kunnen collecteren en heeft daarvoor, in nauw overleg met het RIVM, drie manieren bedacht waarop ze dit met een gerust hart kunnen doen.

Een aantal collectanten gaat op de gebruikelijke manier met de collectebus op pad. Die wordt dan op de grond gezet terwijl de collectant een paar passen achteruit doet, zodat de anderhalve meter afstand in acht genomen wordt. Er kan contant geld in de bus worden gedaan, maar op het deksel van de bus is een QR-code geplakt waarmee ook mobiel kan worden gedoneerd. De betaling is veilig, anoniem en eenmalig. Wordt een persoonlijk contactmoment liever vermeden, dan doet de collectant een donatiekaart in de brievenbus. Daarop staat vermeld hoe een financiële bijdrage aan KWF kan worden gegeven.

Dit jaar zullen in Castricum minder collectanten op pad gaan, omdat enkele vrijwilligers dit vanwege corona of hun eigen kwetsbare gezondheid, liever niet doen. Dat wordt vanzelfsprekend gerespecteerd. Een gift kan echter ook worden overgemaakt op NL23RABO 0333777999 o.v.v. collecte. Contactloos geven is ook mogelijk door de bij dit bericht geplaatste QR-code te scannen of online via kwf.nl/collecte.

Kanker raakt ons allemaal

Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker. Maar gelukkig is dankzij onderzoek de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 65% nu. KWF financiert ongeveer 30% van alle onderzoeksprojecten in Nederland. Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten waar circa 800 wetenschappers fulltime mee bezig zijn. Elk onderzoek duurt gemiddeld vier jaar en kost gemiddeld 500.000 euro. Zonder giften en donaties zou dit niet mogelijk zijn. Wie zelf collectant of wijkhoofd bij KWF-Castricum wil worden, kan contact opnemen met secretaris Tonny Hendriks (0251 650547 / 06 23815765 / ajchendriks@casema.nl). (Foto: KWF Kankerbestrijding)