Huisartsenprobleem Heiloo gedeeltelijk opgelost dankzij nieuwe praktijk

Limmen/Heiloo – Ruim een jaar geleden uitten Limmer huisarts Bloem en Heilooër huisarts Gianotten hun zorgen over ruimtegebrek bij de huisartsenpraktijken in beide dorpen. “Er moet een praktijk bij, want de patiëntenzorg komt in het geding”, aldus Bloem in mei vorig jaar. Wie nu langs de Westerweg rijdt richting Limmen ziet tegen het spoor de semipermanente oplossing voor het probleem. Het moet zelfs de opmaat zijn naar nog iets veel mooiers.

In het tijdelijke onderkomen van praktijk Zuyderloo die is gerealiseerd vinden nu vijf huisartsen en een apotheek onderdak. Apotheek Heylo heeft een servicepunt in de nieuwe praktijk, vooral voor het ophalen van recepten. Waar een jaar geleden nog tal van problemen waren voor de realisatie van de nieuwe praktijk, zijn die nu allemaal opgelost. Bouwfonds heeft een deel van de grond beschikbaar gesteld en Driessen uit Limmen heeft het plan uitgevoerd.

Huisartsengroep

Limmen heeft drie vaste huisartsen, Heiloo heeft negen praktijkhoudende huisartsen (huisarts Hartong is na dertig jaar gestopt). Deze huisartsengroep deelt in nauwe samenwerking de zorg voor de patiënten in Heiloo en Limmen. ,,Het probleem is met de realisatie van de nieuwe locatie voor een deel opgelost’’, zegt huisarts Bloem blij. ,,Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar wat het er nu staat is wel een plaatje. We hopen nu dat de andere huisartsen in Heiloo ook snel mogelijkheden vinden voor de nodige uitbreiding.’’

Apotheker Tjeerd van den Berg ziet deze oplossing als noodzakelijk, maar ook als toekomstgericht. ,,Hier heeft elke gemeente met de grootte van Heiloo behoefte aan. Mensen kunnen zich gelukkig weer inschrijven nu.’’ De bereikbaarheid en de ruime parkeergelegenheid zijn volgens Van den Berg de grote voordelen, zeker met het oog op de toekomstige groei van het gebied. ,,Hiermee anticipeer je op wat er gaat gebeuren in Zandzoom. Maar ook Egmond-Binnen en Bakkum-Noord kunnen van de nieuwe praktijk gebruik gaan maken.’’

Opmaat naar iets mooiers

De praktijk aan de Westerweg is de eerste stap naar iets veel mooiers, de opmaat voor een gezondheidscentrum met meerdere disciplines. Huisartsen, apotheek, tandartsen en fysiotherapie samen onder één dak. Net zoals nu in Limmen het geval is. Voorlopig is het nog toekomstmuziek, maar wat goed is komt snel, net zoals de huidige oplossing. (Foto: aangeleverd)