Huis van Hilde is weer open!

Castricum – Na ruim vijf weken sluiting als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen is Huis van Hilde weer open voor publiek! Het archeologiemuseum is weer te bezoeken op de reguliere openingstijden; van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het is vooralsnog niet nodig om van tevoren te reserveren. Toegang met de Museumkaart is gratis.

Schatten in het echt bekijken

Tijdens de lockdown konden geïnteresseerden via sociale media mini-colleges volgen over onder meer isotopenonderzoek op ‘Cees de steentijdman’ en de bronsschat. Veel leuker is het natuurlijk om die vondsten in het echt te bekijken. En gelukkig kan dat nu weer! Zo’n duizend archeologische schatten en zestien levensechte reconstructies van mensfiguren vertellen het verhaal over de geschiedenis van onze provincie en haar bewoners.

Veilig bezoek

Dankzij de extra maatregelen is een bezoek aan Huis van Hilde veilig en verantwoord. Naast het coronatoegangsbewijs is het dragen van een mondkapje in het museum verplicht. Er is voldoende ruimte om afstand te kunnen houden tot bezoekers en medewerkers waardoor reserveren of tijdsloten momenteel niet nodig zijn. Het DOK Café is helaas nog gesloten.

Hildes rondje

Combineer je bezoek aan Huis van Hilde met een beleveniswandeling van ongeveer drie kilometer door de omgeving van Huis van Hilde. Beklim de Papenberg, ontdek de geheimzinnige kunstbunker, aai de dieren van ‘t Dierenduintje en beantwoord ondertussen de vragen. De plattegrond voor Hildes rondje kun je ophalen bij Huis van Hilde. Kijk op www.huisvanhilde.nl voor meer informatie over je bezoek aan Huis van Hilde.