Huis van Hilde heropent op 17 juni

Castricum – Archeologiemuseum Huis van Hilde opent haar deuren op 17 juni weer voor het publiek. De openstelling volgt hierbij de versoepelingsroute van de Nederlandse overheid, waarbij musea weer open mogen in juni. Het museum is vanaf 17 juni gratis voor museumkaarthouders.

Het museum heeft de tijdelijke sluiting aangegrepen om een aantal vernieuwingen door te voeren in de tentoonstellingsruimtes, waardoor bezoekers een hoop nieuws kunnen komen bekijken. Zo is er een hele vleugel over de geschiedenis en archeologie uit de 17e eeuw toegevoegd aan de vaste tentoonstelling en staat er een spiksplinternieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Leven in Lagen’ over de mens in het Noord-Hollandse landschap. Ook de oudste dwarsfluit van Nederland is na de heropening te bewonderen in Huis van Hilde.

Vier dagen per week open

Huis van Hilde is vanaf 17 juni elke week open van donderdag tot en met zondag. De openingstijden op deze dagen zijn van 11.00 tot 17.00 uur en betreffen ook DOK café, het museumcafé. De openstelling geldt alleen voor het museale gedeelte van het gebouw. Het provinciaal depot van de provincie Noord-Holland en de kantoren zijn beperkt toegankelijk en alleen op afspraak.

Vooraf reserveren met tijdsloten

Bezoekers reserveren hun bezoek vooraf via de website van Huis van Hilde. Tickets zijn te boeken in tijdsloten per half uur. Het museum garandeert hiermee de veiligheid van de bezoekers. Betaling van de tickets kan in het museum per pin worden voldaan. De tickets zijn vanaf 8 juni te boeken op de website.