HUIB neemt deel aan Kunstroute Akersloot

Akersloot – Teken- en schilderclub HUIB (Het Unieke Is Bepalend) doet mee aan de Kunstroute Akersloot op zaterdag 21 en zondag 22 mei van 11.00 tot 17.00 uur. HUIB is ruim veertig jaar een club van enthousiaste kunstenaars, momenteel onder leiding van docent Daniël Haans. De leden werken op maandagavond en donderdagmiddag in het lokaal bij De Lelie aan de Rembrandtsingel 3.

Om er voor te zorgen dat HUIB ondanks het dalende ledental door kan blijven gaan, heeft de club contact gezocht met de vereniging voor beeldende vormgeving Perspectief uit Bakkum. Dit heeft geresulteerd in het genereuze aanbod om aan te sluiten bij Perspectief als ateliergroep tekenen en schilderen onder leiding van Daniël op maandagavond in Akersloot. Deze verandering gaat officieel in op 1 september 2022. Daarnaast zijn alle (nieuwe) leden van HUIB/Perspectief welkom om gebruik te maken van alle faciliteiten van Perspectief.

Op de locatie in Bakkum zijn dagelijks ateliergroepen actief onder begeleiding van een docent op gebieden van tekenen, schilderen, keramiek maken, bewerken van glas en nog veel meer. Ook vinden er exposities en (zomer)workshops plaats. Heel interessant voor aspirant-leden is dat er beginnerscursussen tekenen en schilderen gegeven worden die ook toegankelijk zijn voor gevorderden. Informatie over Perspectief is op www.perspectiefcastricum.nl en op Facebook te vinden. Bezoekers zijn komend weekend welkom bij HUIB aan de Rembrandtsingel 3, de kantine in De Lelie is open voor de verkoop van consumpties. (Foto: Ab Zwerver)