Houtkunst in de Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – Dit jaar biedt de Tuin van Kapitein Rommel iedere maand de gelegenheid aan een wisselend aantal kunstenaars om een week te exposeren. Van 31 mei tot en met 6 juni vindt de tweede buitenexpositie plaats. Het thema is hout, bezoekers zijn welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur en zaterdag en op zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.

De kastjes van K Studio lijken zo weg te kunnen wandelen op poten van takken. Maakster Ken Hertoghs noemt ze dan ook ‘Steltlopers’. Zij restaureert oude, bestaande kastjes en schuurt ze volledig kaal, waarna de poten worden vervangen door takken van eiken- berken- of beukenhout, die een jaar hebben liggen drogen. Heel anders is het werk van Jos Apeldoorn, hij maakt divers werk naar de actualiteit zoals de ‘wildplasser’ en de ‘coronagroet’ (zie foto). Momenteel heeft Jos zich tot taak gesteld om omgehaalde wilgen uit Heiloo te restaureren. Hij eert daarmee de boom, volgt de natuurlijke vorm van de wilg en geeft het hout een tweede leven als kunstobject.

Anja Jonker woont en werkt in Castricum en begeleid de houtgroep van Perspectief. Anja specialiseerde zich in beeldhouwen en was jarenlang in de leer bij Jos Apeldoorn. Haar passie voor hout is groot, Anja maakt beelden over mens en natuur, over liefde en gezin. Cor Berkhout werkte veertig jaar als docent lichamelijke oefening in het speciaal onderwijs. Nu is er tijd, om (één van) zijn hobby´s, beeldhouwen in hout, vorm te geven. Hij toont abstract werk en ook figuratieve beelden van mensen die hij heeft ontmoet. Deze week zal ook het werk van meerdere leden van de houtgroep van Perspectief in de tuin te zien zijn.

In verband met de coronamaatregelen geldt een maximaal aantal bezoekers in de Tuin van Kapitein Rommel. Daarom liggen bij de ingang houten toegangsblokjes klaar. Bij het verlaten van de tuin leveren de bezoekers het blokje weer in. Zijn de blokjes bij de entree op, dan moet men even wachten tot iemand de tuin verlaat. De entree is vrij. De kunstenaars zijn tijdens de expositie ook aan het werk te zien. (Foto: aangeleverd)