Hoogheemraadschap zoekt jeugdbestuurder

Regio – Ben jij tussen de 13 en 15 jaar en wil je meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland? Dan is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op zoek naar jou! Als jeugdbestuurder heb je een leerzame en leuke functie. Dijkversterkingen, klimaatverandering, rioolwater zuiveren, waterleven en waterbeheer; allemaal boeiende zaken waar jij je mee bezig kunt houden.

Tot 31 december 2021 is Thomas van der Vlerk (foto) jeugdbestuurder van HHNK. Hij heeft veel leuke en interessante activiteiten ondernomen. Hij vertelt er op www.hhnk.nl/jeugdbestuurder meer over. Ook voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap. De reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvang je een jaarlijkse financiële vergoeding.

Wat doet het hoogheemraadschap?

Het klimaat verandert en met die gevolgen werken wij elke dag. Aangezien er steeds grotere regenbuien vallen, kost het meer moeite de voeten droog te houden. Zonder stevige dijken en duinen, sloten en gemalen zou je op heel veel plaatsen in Noord-Holland niet kunnen wonen. Daarnaast maakt HHNK het water schoon dat door het riool bij rioolwaterzuiveringen terecht komt. Op dat gebied probeert men met nieuwe technologieën energie en grondstoffen uit het rioolwater te halen.

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur

De jeugdbestuurder maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschap. Dit is een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Het Jeugdwaterschap heeft als doel jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer in Nederland. Daarvoor komen ze in gesprek met interessante mensen zoals ministers. Zie ook jeugdwaterschap.nl.

Meld je aan

Wil jij meedenken en meepraten over het waterbeheer in Noord-Holland nu en in de toekomst? Solliciteer dan vóór maandag 29 november en wie weet zet jij vanaf 2022 water op jouw cv. Op www.hhnk.nl/jeugdbestuurder is alle informatie over deze functie te vinden. (Foto: aangeleverd)