Home-Start op zoek naar vrijwilligers in deze regio

Regio – Marieke (49) was nog maar kort vrijwilliger bij Home-Start, toen de maatregelen tegen corona werden ingevoerd. De afgelopen periode hield ze online contact met Maya en haar twee kinderen. Sinds kort spreekt Marieke met Maya en de kinderen buiten af. ,,Het is makkelijker praten met elkaar nu we elkaar weer in het echt kunnen zien.’’

Er wordt in deze coronaperiode veel gevraagd van ouders. Juist nu is Home-Start op zoek naar vrijwilligers die gezinnen ook in deze periode willen ondersteunen. Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Dat kan in deze tijd ook digitaal of via de telefoon. Met elkaar afspreken is ook mogelijk, maar wel volgens de voorschriften van het RIVM.

Vrijwilligers bepalen bij Home-Start zelf welke keuze zij daarin maken. Iedereen die zelf opvoedervaring heeft, goed kan luisteren en belangstelling heeft voor anderen, is welkom. De doelstelling is om een gezin (weer) op weg te helpen. Nieuwe vrijwilligers krijgen eerst een training die binnenkort van start gaat. Home-Start is een project van Humanitas. Aanmelden kan telefonisch (072 5401800) of per e-mail (home-start.nkl@humanitas.nl).

Op de foto:
Vrijwilliger Marieke met Maya en haar twee kinderen. (Foto: aangeleverd)