Home-Start helpt gezinnen door moeilijke fase heen

Castricum – Met een brok in haar keel zwaait Thirsa voor de laatste keer. ,,Ik ben ongelooflijk onder de indruk hoe goed Thirsa dit gezin op weg geholpen heeft”, zegt Willemijn de Lint, coördinator van het project Home-Start. Moeder Halima kende nog geen mensen in haar nieuwe woonplaats. Ze wilde graag haar Nederlands verbeteren en had regelmatig vragen over de ontwikkeling van haar dochtertjes. Thirsa, vrijwilliger bij Home-Start en zelf moeder van twee kinderen, is wekelijks bij het gezin op bezoek geweest.

Door een tijd met hen op te trekken heeft ze Halima een luisterend oor kunnen bieden. Ook heeft ze de eenzaamheid doorbroken door haar in contact te brengen met andere moeders. Thirsa en Halima hebben samen de adviezen van het consultatiebureau in de praktijk gebracht. Ook gedurende de maanden dat corona de huisbezoeken onmogelijk maakte, heeft Thirsa contact gehouden en op afstand steun geboden. Nu heeft moeder Halima het vertrouwen dat ze het zelf weer aankan. Ze zwaait Thirsa met een grote glimlach dankbaar uit!

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Herken je dit? Je staat er niet alleen voor! Een vrijwilliger van Home-Start kan dan een steuntje in de rug bieden. De ondersteuning door de vrijwilliger wordt afgestemd op wat iemand nodig hebt. De gemeente maakt het mogelijk dat deze effectief bewezen opvoedondersteuning door Home-Start gratis is. Kijk op www.home-start.nl voor meer informatie of bel met Humanitas: 072 5401800 / 06 57534438. (Foto: Willemijn de Lint)