Vakantie

Hoge prijzen en drukte op airport, dan een vakantie dichtbij huis?!

PARTNERBIJDRAGE

Vakantiegangers zoeken het steeds vaker dichter bij huis, zo blijkt uit de boekingen van LekkerNaarZee. Deze specialist richt zich specifiek op vakantiehuisjes in de Kop van Noord-Holland, die omwonenden goed weten te vinden. Want zeg nu zelf, vlakbij zee wonen is toch net even anders dan letterlijk aan het strand zitten.

Enorme drukte op Schiphol

Een van de redenen waarom mensen het steeds liever in de buurt zoeken, is toch wel de enorme druktes op de Nederlandse vliegvelden, en dan met name Schiphol. Tel daar nog eens bij op dat koffers meer dan eens verloren raken. Wil je even lekker uitwaaien, dan is het toch makkelijker om iets dichtbij huis te boeken. En wanneer je met de auto op vakantie gaat dan is de kans in ieder geval een stuk kleiner dat die koffer verloren raakt.

Babyboom en COVID-19

Door de COVID-19 pandemie zijn vakantiegangers er genoodzaakt achter gekomen dat een vakantie ver weg niet altijd leuker is dan dichtbij huis. Ook in eigen land is immers genoeg te beleven. Daardoor blijken mensen nu ook steeds vaker te kiezen voor die dichtbij vakantie. Maar dat niet alleen, want de afgelopen jaren heeft er een flinke babyboom plaatsgevonden. De zogenoemde coronials kinderen zijn nog lekker jong, en ook dan is het fijn om met jonge kids lekker dicht in de buurt te vertoeven.

Uitwaaien aan Nederlands strand

Dat vooral in de zomer de Nederlandse bestemmingen aan zee populair zijn is natuurlijk niet gek, maar wordt ook bevestigd door de stijgende prijzen. Wie een goede deal wil maken en ook nog uit een ruim aanbod wil kiezen die boekt beter zo snel mogelijk. Last minute kunnen de prijzen flink oplopen, al hangt dat natuurlijk allemaal samen met vraag en aanbod. Door tijdig te boeken heb je in ieder geval de meeste keuze.

Dan een last minute buitenland

Overigens geldt dat niet alleen voor Nederlandse vakanties, want ook bij buitenland vakanties was er een flinke trend te zien in prijzen. Boekte je in september of oktober een reis voor over een maand, dan kon die zomaar dubbel zo goedkoop zijn dan wanneer je dezelfde reis pas twee weken van tevoren zou boeken. Vooralsnog lijkt het dat vroeg boeken slimmer is, dit in tegenstelling tot een aantal jaren geleden, waar juist de aantrekkelijke last minutes er vaak uit sprongen.

Vast aan bepaalde datum

Vooral wanneer je vastzit aan een bepaalde datum, blijkt vroeg boeken nog het goedkoopste te zijn. Maakt de bestemming je niet zo veel uit, en zit je niet vast aan specifieke reisdagen, dan is een last minute nog wel een goede keuze. Ga je naar een vakantiehuisje met de auto? Dan hoef je geen rekening te houden met het vervoer. Vlieg je de grenzen over? Check dan ook zeker even pakketreizen tegenover een losse vlucht en accommodatie. Pakketreizen zijn soms vele malen goedkoper, maar ook weer niet altijd.

Kop van Noord-Holland ontdekken

Wie in Castricum woont en er dus even lekker tussenuit wil die kan goed vertoeven in de Kop van Noord-Holland aan het strand. Een prachtige kust, maar ook genoeg uitjes te beleven. Er liggen diverse natuurgebieden in de buurt om te gaan wandelen, grote speeltuinen en zwembaden voor de kids, en uitjes als kanoën, surfen en suppen. In deze regio zijn tevens genoeg vakantiehuisjes te vinden waar je hond ook welkom is. Dat is nog een ander voordeel van dichtbij huis blijven, je kunt je trouwe viervoeter meenemen!