Hoe word ik een groene pionier?

Castricum – In Transitiecafé Castricum is vanavond Laura Vegter (foto) te gast om te vertellen over haar zoektocht die zij beschrijft in haar boek ‘Naar de Aarde’.

Je wilt in harmonie met de natuur leven én jouw steentje bijdragen aan een groenere wereld. Klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Het boek ‘Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier?’ biedt inspiratie en bemoediging. In ‘Naar de Aarde’ neemt sociologe Laura Vegter de lezer mee op ontdekkingsreis langs negen Nederlandse earth-keepers. Op zoek naar een antwoord op de vraag: hoe volg ik mijn hart op weg naar een bestaan als groene pionier? Laura ging zelf het experiment aan. Ze gaf haar vaste baan op om dichter bij de natuur te leven en om iets te betekenen voor de Aarde.

Laura zocht steun en richting bij inspirerende voorbeelden van eigen bodem. De pioniers voorzagen haar van bemoediging en tips. ,,Onderzoek waar jouw hart van gaat zingen’’, zegt eco-filosoof Li An Phoa. ,,Je gaat echt niet meteen dood als je ergens uitstapt’’, moedigt Bob Radstake van Het Levende Dorp aan. Ontdekkingsreiziger Arita Baaijens verklapt: ,,Als jij duidelijk bent over wat je wilt, voegt de wereld zich naar jou.’’ Door de verhalen van de pioniers weeft de auteur haar eigen ontdekkingen en avonturen – van eurekamoment tot dieptepunt.

Locatie en tijd

Het Transitiecafé Castricum vindt plaats in het Suprême College aan de Koning Willemstraat 1 en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten is van harte welkom (denk aan wat kleingeld). (Foto: aangeleverd)