Hoe vier je een verjaardag in coronatijd?

Castricum –  Een verjaardagsfeestje. Vooral voor kinderen een absoluut jaarlijks hoogtepunt. Maar ook mensen die een jubileumjaar bereiken en dit groots van plan waren te vieren, worden dit jaar teleurgesteld. En wat te denken van huwelijksjubilea en zelfs huwelijksvoltrekkingen?

Corona zorgt ervoor dat we al die feestjes heel anders moeten vieren dan we gewend zijn. Geen huis vol feestgangers, geen  opa’s, oma’s en tantes en ooms tegelijk op bezoek. De kaarsjes op de taart alleen uitblazen in eigen familiekring, geen stadhuiszaal vol huwelijksgasten, geen feestdiners in een restaurant.

Creativiteit

Maar… alle beperkingen hebben ook een positief puntje. De automatische piloot is even uitgeschakeld, we moeten onze creativiteit aanspreken. Want die zoon die 5 wordt, die kleindochter die 9 wordt, die vriend die 60 wordt, we willen het toch niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Oproep

Onze redactie wil heel graag weten hoe u dat feestje dit jaar heeft gevierd. Stuur een foto en een klein verhaaltje met de details naar redactie@castricummer.nl en wij proberen er een mooie feestpagina van te maken. Uiteraard is deelname gratis. We zijn heel benieuwd naar uw reacties! (Foto: Pixabay)