Hoe staat het met de gezondheid van je kind?

Regio – GGD Hollands Noorden organiseert tijdens de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd online twee activiteiten voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. In een digitale bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de veiligheid van kinderen op internet en middels een quiz wordt aandacht besteed aan de gezondheid van kinderen.

Van 7 t/m 11 juni is de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd en dit jaar is het thema ‘Maak gezond gewoon’. Hiermee vraagt men aandacht voor een toekomst waarin elk kind gezond kan opgroeien. Daar is sinds het uitbreken van het coronavirus nog een extra uitdaging bijgekomen. In een online quiz komen onderwerpen als beeldschermgebruik, bewegen, eten, ontspanning en slapen aan de orde. Zo kom je van alles te weten over gezond opgroeien en sta je bij de gezondheid in coronatijd. Monique Klein-Vriend (opvoedadviseur) presenteert de quiz. Mariska Rinkel (diëtist) en Liesbeth Koopmans (jeugdverpleegkundige) staan haar hierin bij. De deelnemers maken kans op een leuke attentie. Deze quiz vindt plaats op donderdag 10 juni van 20.00 tot 21.15 uur.

Je kind veilig online

We hebben meer online contact met elkaar. Dit geldt ook voor onze kinderen. Bamber Delver (social media expert) en Maaike Ebbing (opvoedadviseur) nemen de deelnemers online mee in de digitale belevingswereld van kinderen. Ze gaan in op het belang van een gezonde seksuele ontwikkeling, zodat kinderen vaardig zijn om online veilige keuzes te maken. Daarnaast krijgen ouders tips over hoe zij hun kind(eren) hierin kunnen begeleiden. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 7 juni van 20.00 tot 21.15 uur.

Aanmelden

Ouders kunnen zich voor beide activiteiten via www.ggdhollanndsnoorden.nl/cursussen kosteloos aanmelden. Er is een maximum aan het aantal deelnemers. Mensen die naar aanleiding van deze activiteiten vragen hebben, kunnen bellen met GGD Hollands Noorden via nummer 088 0100550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is op de website www.positiefopvoeden.nl en op www.ggdhollandsnoorden.nl te vinden. Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Noord-Holland-Noord. De Week voor de Gezonde Jeugd in een initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst).