Hobbema-trio in theater Koningsduyn

Castricum – Deze drie bevlogen musici zijn gespecialiseerd in Kamermuziek van de 18e en de 19e eeuw. Ook schuwen ze niet om verrassend werk van recentere datum ten gehore te brengen. Haydn, Mozart, Astor Piazzolla, Willem Pijper is maar een kleine greep uit het veel omvattende repertoire van het Hobbema-Trio. 

Violist Jussi Paananen, studeerde onder andere aan het conservatorium van Kuopio in Finland. Hij woont inmiddels al twintig jaar in Nederland en werkt als viooldocent aan verschillende muziekscholen in Noord-Holland, waaronder Toonbeeld Geesterhage.
Celliste Jaenny Beerkens heeft gestudeerd aan het conservatorium van Maastricht en aan het Sweelinck conservatorium Amsterdam. Ze speelt op een cello, die speciaal voor haar is gebouwd door Annelies Steinhauer.
De Japanse pianiste Yumi Toyama studeerde onder andere aan de F. Chopin Academy of Music in Warschau en in de Verenigde Staten aan het Peabody Conservatorium  of Music van de Johns Hopkins University of Baltimore. Ze treedt regelmatig op in solorecitals en als kamermusicus zowel binnen als buiten Nederland.

Kaarten voor dit concert op zondag 20 oktober om 15.00 uur zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje).

(Foto: aangeleverd)