Historische Vereniging Oud-Akersloot viert 40-jarig bestaan

Akersloot – Op 2 april 2021 was het 40 jaar geleden dat de Historische Vereniging Oud-Akersloot is opgericht. In verband met de op dat moment geldende corona richtlijnen kon hier op dat moment geen aandacht aan worden geschonken en werd besloten om de festiviteiten naar het najaar te verplaatsen. Er is gekozen voor het weekend van 30 en 31 oktober. De festiviteiten zullen in ’t Kruispunt plaatsvinden.

Door Henk de Reus

Historische films

Het rijke verenigingsleven in Akersloot wordt in beeld gebracht via een doorlopende vertoning van vier historische films. Van Meervogels voetbal en handbal, van scouting tot en met de Katholieke Jongerenbeweging en nog veel meer. De films bevatten bijzondere fragmenten uit 150 jaar verenigingsleven.

Bijzondere tentoonstelling

Een uitgebreide tentoonstelling over de vele verenigingen die Akersloot rijk was en is vormt een ander hoogtepunt tijdens dit weekend. De tentoonstelling neemt bezoekers mee op reis langs de vele sport- of vrije tijdsverenigingen die Akersloot heeft gekend. Van voetbalvereniging VVA tot de schietverenigingen. Uiteraard komen ook de belangenverenigingen zoals Middenstands- of de Lelievereniging aan bod. Veel foto’s, leuke informatie en anekdotes, aangevuld met bijzondere voorwerpen maken deze tentoonstelling uniek en een must voor de liefhebber.

Programma

De tentoonstelling over het verenigingsleven in Akersloot kunt u in het weekend van 30 en 31 oktober tussen 13.00 uur en 17.00 uur in ’t Kruispunt bezoeken. De historische films worden dan ook gedraaid. Er valt veel te genieten dus er is alle reden om een kijkje te komen nemen. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Houd wel rekening met de RIVM-richtlijnen.

Op de foto:
De harmonie Sint Caecilia in 1923. (Foto: aangeleverd)