Hilde trakteert! leerzaam en leuk tijdens de herfstvakantie

Castricum – De komende dagen is het nog steeds feest bij archeologiemuseum Huis van Hilde. Van 21 t/m 24 oktober staat het museum in het teken van de 17e eeuw tijdens Hilde trakteert! Afgelopen weekend was de aftrap. Na de officiële opening door gedeputeerde cultuur Zita Pels werd het al snel gezellig op het 17e-eeuws feestje. De bezoekers kregen een kleine traktatie om daarna aan te schuiven bij de verhalenverteller of een praatje te maken met een echte 17e-eeuwse koopman.

De rest van de herfstvakantie kan dat nog steeds. Voor kinderen is Huis van Hilde een ideaal herfstvakantie-uitje dat niet alleen ontzettend leuk is, maar waar ze ondertussen veel leren over onze geschiedenis. Zo kunnen ze oog in oog komen te staan met weelderig uitgedoste 17e-eeuwse koopmannen en -vrouwen. Ook kunnen kinderen in de schoenen staan van een 17e-eeuwse soldaat bij de soldatenschool. Ze gaan zelf knopen maken tijdens een leerzame workshop. En de verhalenverteller laat ze spannende avonturen beleven. Kijk op huisvanhilde.nl voor het volledige programma.

Meer informatie

Hilde trakteert! vindt tijdens de herfstvakantie elke dag van 11.00 tot 17.00 uur plaats in archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum. Reserveren van een toegangsbewijs is verplicht en kan via huisvanhilde.nl/toegangsbewijs. Bij de ingang vindt controle van het coronabewijs plaats via de coronacheck-app bij iedereen ouder dan 13 jaar. (Foto: aangeleverd)