Hilde-lezing door Thijs Pennink van Ontwikkelbedrijf Noord-Holland

Oer-IJ dicteerde economische ontwikkelingen

Castricum – Directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Thijs Pennink, verzorgt op woensdagavond 11 maart de vierde Hilde-lezing van dit seizoen met een verhaal over de invloed en betekenis van het Oer-IJ op de economische ontwikkelingen in het gebied. Het natuurlijke landschap was vaak bepalend voor bedrijfsactiviteiten en andersom heeft de vestiging van ondernemingen ook het aanzien en inrichting van de omgeving sterk beïnvloed.

Thijs Pennink zal in zijn verhaal vooral ingaan op de sociaalgeografische perspectieven. De titel van de lezing is ‘wonen en werken aan de randen van het Oer-IJ’. De doorvaarroute Schulpvaart, de haven het Stet, de kalkovens bij het Alkmaardermeer; het zijn herkenbare locaties, die in het licht van het thema aan de orde komen.

Thijs Pennink woont ruim dertig jaar in Castricum. Hij is oud-directeur van de Kamer van Koophandel in Alkmaar en thans directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Daarnaast heeft hij een palet aan toezichthoudende functies bekleed in onderwijs, bankwezen, woningcorporaties, cultuur en geestelijke gezondheidszorg.

Thijs Pennink is al decennia lang betrokken bij de (economische) ontwikkeling van de regio. „Economische ontwikkeling is nooit een één-dimensionale opgave, maar moet in balans en in wisselwerking  zijn met de (natuurlijke) omgeving”, is zijn stelling. „We hebben het dan over landschap, cultuur en wonen.”

Reserveren van plaatsbewijzen kan met een mail naar info@oerij.eu. Betalen op de avond van de lezing is alleen met contant geld mogelijk. De lezing begint om 20.00 uur. Informatie via 06-14451564 of www.oerij.eu.

(Foto: aangeleverd)