Hidde Buur tevreden over prestaties in België

Akersloot – Hidde Buur kijkt tevreden terug op zijn deelname aan de Worldcup in het Vlaamse Oostende. Vrijdag verreed hij er een tijdrit over dertig kilometer, zondag stond hij aan de start voor een wegwedstrijd over honderd kilometer.

Met slechts vijftien minuten op de klok voordat het startsignaal zou klinken, kreeg Hidde donderdag te maken met een lekke band. Geen fijne start, want tijd om de band te verwisselen was er niet. Gelukkig had hij een reservewiel paraat en kon hij alsnog tijdig aan de start verschijnen. Direct na het startsignaal stond Hidde flink op de pedalen, om een Rus voor te zijn in het technische gedeelte. ,,Hierdoor was de start iets te snel. Ik moest weer even op adem komen, maar heb mezelf daarna weer goed kunnen herpakken.’’ Hij wist uiteindelijk als dertiende te finishen van de vijfentwintig deelnemers.

Zondag was het tijd voor de wegwedstrijd. De neutralisatie verliep heel hectisch, met veel geduw en getrek. Hidde: ,,We werden losgelaten en vrijwel gelijk was er een valpartij met een man of vier. Gelukkig kon ik die valpartij ontwijken.’’ Na vijftien kilometer werd Hidde gelost en sloot hij aan bij een groepje dat tot de finish bij elkaar bleef. Bij de sprint werd hij tweede van dat groepje en elfde van de vijfentwintig renners. Gezien de resultaten van Hidde in Oostende is het EK nu nog niet haalbaar. Intussen kijkt hij alvast uit naar de volgende wedstrijden, want: ,,Dit is waarvoor ik zo hard train!’’ (Foto: aangeleverd)