Het zit er weer op!

Het ICGT 2016 zit er weer op. Het ICGT is inmiddels een veelomvattend spektakel geworden met als leidend motto “voetbal en feest in Uitgeest” . Topvoetbal, amateurvoetbal  en topartiesten zorgen het gehele weekend voor een ongekende sfeer. De waardering blijkt vooral uit het feit dat ieder jaar weer, dus ook deze editie, duizenden mensen uit de gehele regio hun weg naar het evenement weten te vinden. Op welke ogenblikken zijn we zoal geland?

 

ICGT bedrijventoernooi :

Een succes story. Dat is het, het ICGT bedrijventoernooi. Dit jaar waren er ruim 65 teams die streden om de diverse prijzen in de verschillende poules. Het succes van het toernooi laat zich eenvoudig verklaren, het is vooral gezellig. Veel bedrijven doen er aan mee omdat zij, maar vooral ook het personeel,  het leuk vinden om een gezamenlijke activiteit te ondernemen waarbij sportiviteit en gezelligheid voorop staan. Natuurlijk waren er prijzen te verdienen maar eigenlijk gaat het daar niet om bij dit toernooi. Waar het wel om gaat dat bleek vooral tijdens het rode draad spel namelijk samen optrekken, -werken, -doen en vooral lachen. Dat werd dan ook in ruime mate gedaan.

In ieder geval kan de organisatie en kunnen de deelnemers weer terugkijken op een zeer geslaagde editie van het ICGT bedrijventoernooi 2016.

 

ICGT Clubavond:

Ook dit jaar streden er weer teams van ADO en FC Uitgeest in een vriendschappelijke sfeer om de eer in diverse wedstrijden. Winnaars en verliezers waren er natuurlijk maar dat deed eigenlijk niet zo ter zake. Belangrijker was daarna het gezellige samenzijn in de grote feesttent.

 

ICGT Sponsoren:

Sponsoren dragen het ICGT een warm hart toe en het ICGT heeft hart voor zijn sponsoren. Op zaterdagochtend na de openingswedstrijd tussen AZ en West Ham United waren de sponsoren uitgenodigd voor een bijeenkomst in het sponsorhome van gastheer FC Uitgeest. Speciale gasten daarbij waren Andy Houtkamp ( Langs de Lijn) en de succesvolle trainer van AZ John van den Brom, die met elkaar in gesprek gingen over AZ en met name het jeugdvoetbal.  Natuurlijk kreeg John de complimenten voor het succes van AZ na de winterstop, bekroond met een vierde plaats in de eredivisie. Maar hoe had hij dat toch geflikt?  Dat het voor de winterstop niet zo goed ging verbaasde hem eigenlijk niet eens zo want na de derde plaats van het seizoen ervoor waren er een aantal dragende spelers weggegaan. Er moest dus weer opnieuw opgebouwd worden. Toch is er juist tijdens die winterstop grondig geëvalueerd. Meer routine was gewenst. Gelukkig kwam daar Mounir El Hamdoui aanwaaien. ‘Trainer mag ik meetrainen”, een paar weken later de van een blessure terugkerende Ron Vlaar: “trainer mag ik meetrainen? Voeg daarbij de komst van Ben Rienstra, de ijzersterke Stan Wuijtens, de spectaculaire ontwikkeling van Vincent Janssen en de ingrediënten voor het succes na de winterstop zijn volgens hem verklaard. Natuurlijk bestaat er ook nu weer het gevaar dat er spelers weggaan, maar ja “dat is helaas de realiteit voor een club als AZ”, aldus John van den Brom.

Schalks informeerde Andy Houtkamp nog of hijzelf volgend jaar nog in Alkmaar te bewonderen was. Lachend wuifde de succesvolle trainer deze opmerking van de journalist Andy Houtkamp weg en beloofde de toehoorders volgend jaar gewoon op de bank te zitten in het AFAS stadion.

Wel had hij goed nieuws voor de Uitgeester toehoorders want  plaatsgenoot Ferdy Druijf, die onder contract staat bij de Alkmaarders,  mag volgend jaar aansluiten bij de A-selectie van AZ. Op de vraag of hij dan ook een kans krijgt in het eerste kon hij natuurlijk niets anders zeggen dan “wie weet?”

Over het ICGT toernooi was hij lovend.  Voor jeugdspelers ook heel goed omdat er tegen sterke ploegen gespeeld wordt en de weerstand daardoor groot is. Daar leren spelers van.

Marloes Jongejans, belast met de post sponsoring, bedankte de heren hartelijk, was ook blij met hun komst want voor je sponsoren moet je altijd iets extra’s doen.

 

ICGT veteranentoernooi:

Voor de tweede keer maakte dit toernooi onderdeel uit van het ICGT. Was het vorig jaar nog Vitesse’22 dat de bokaal mocht meenemen , dit jaar werd gastheer FC Uitgeest winnaar van de foeilelijke bokaal.

 

ABT

Organisator Vincent van den Berg kon ook dit jaar weer terugblikken op een uiterst succesvolle editie van het ABT. Het toernooi voor lagere senioren is in haar soort één van de grootste van Noord-Holland en misschien wel Nederland. Met ook dit jaar weer 35 teams, enthousiaste deelnemers en een hele goede sfeer was de editie 2016 een hele mooie.

 

ICGT kindermiddag

Daar was ze weer, het gezicht van Zappelin, Nienke van den Berg. De kinderen hingen aan haar lippen, zongen en joelden mee en zwaaiden enthousiast met hun kleine knuistjes. Het was de tweede keer dat het ICGT deze kindermiddag organiseerde. Met succes want ook nu weer wisten honderden ouders en kinderen de weg naar de tent te vinden. Het side evenement lijkt daarmee een vaste plaats te krijgen op de zaterdagmiddag van het ICGT

 

ICGT Muziek

Voetbal en feest in Uitgeest en feest was het ook dit jaar weer in de feesttent op het fraai ingerichte ICGT Plaza. Op vrijdagavond wisten Royal Flush en Peter Beense het publiek massaal te laten meezingen en dat voorrecht genoten Sesam Sensation en Danny Lucassen op de zaterdagavond. Zondag, traditioneel de drukste dag in de feesttent , was het vooral het trio Tjoe en Jeroen dat de aandacht trok. Met een daverende lichtshow, prachtige meerstemmige duetten en een schier eindeloos repertoire speelde de band de frustratie van het missen van voorrondes van de Voice of Holland van zich af. Overigens viert de band volgend jaar haar 25-jarig jubileum. Door de heren Tjoe en Jeroen wordt zeer geheimzinnig gedaan over de wijze waarop dat gevierd zal gaan worden maar dat het groots wordt moge duidelijk zijn. Misschien wel de HMH?

Daarna was het de beurt aan Trots en Dries Roelvink om de sfeer er in te brengen. Dat kon je wel aan hen overlaten want de feesttent ging helemaal uit z’n dak.

 

ICGT topvoetbal

Mooi is dat altijd, de openingswedstrijd van het ICGT op zaterdag, ook dit jaar natuurlijk weer gespeeld door het elftal van gastheer FC Uitgeest. Tegenstander was het Engelse West Ham United. Opvallend was dat de amateurs van FC Uitgeest eigenlijk best goed partij gaven aan de professionele jeugd van “The Hammers”. Een misschien onterecht gegeven penalty en een lekkere treffer van de West Ham zorgden ervoor dat de Engelsen toch hun overwinning kregen. De andere wedstrijd in de poule werd een nipte overwinning voor de regionale favoriet AZ dat het sterke Cruziero uit Brazilie met 1-0 wist te verslaan. Dat FC Uitgeest echt niet van plan was om zonder strijd het toernooi te vervolgen lieten de spelers zien  in de volgende wedstrijd tegen Cruzeiro. Tot vlak voor tijd stond er namelijk nog 1-1 op het scorebord. Toch ging het echter nog fout in de zogenaamde “dying seconds” van de wedstrijd toen Cruzeiro alsnog de bevrijdende tweede treffer wist te scoren. Door de winst van West Ham United op AZ (1-0) waren zij in ieder geval verzekerd van een vervolg in het toernooi. De laatste poulewedstrijden zouden beslissen over het tweede team uit deze poule voor de  finalerondes. AZ won daarin overtuigend van FC Uitgeest terwijl Cruzeiro verloor van het sterke West Ham United. Zij en AZ dus door in deze poule.

In Poule B bleek na drie wedstrijden het Braziliaanse Atletico Paranaense de sterkste en werd Panathinaikos derde. Voor maandag leverde dat de volgende halve finales op namelijk West Ham United tegen Panathinaikos en Atletico Paranaense tegen AZ.

Helaas moesten onze gasten uit Alkmaar het na een spannende halve finale afleggen tegen de Zuid- Amerikanen. In de andere halve finale won het Engelse West Ham United ook met strafschoppen van Panathinaikos. Dat was zuur want de Grieken stonden tot in de blessuretijd nog voor maar een late gelijkmaker en mindere strafschoppen bracht hen in de kleine finale. Ook hier moesten in de wedstrijd tegen AZ strafschoppen uitkomst brengen. Daarin wisten de Engelsen beter de weg naar het doel te vinden dan de Alkmaarders.

De finale dan tussen West Ham United en Atletico Paraneanse. Het werd een gelijkopgaande strijd waarin beide partijen er beter in slaagden om doelpunten te voorkomen dan dat ze kansen wisten te creëren.  Wederom moesten daardoor stafschoppen uitkomst brengen. Ook nu waren de Brazilianen koelbloediger dan de tegenstander en dus mocht de Braziliaanse club zich huldigen als de winnaar van het ICGT 2016. West Ham United was de sportieve tweede. De strijd om de 3e plaats tegen AZ (ook nu weer via strafschoppen) werd gewonnen door Panathinaikos.

 

Speler van het toernooi werd Elvis van Atletico Paranaense, doelman van het toernooi Warleson van Atletico Paraneanse en topscorer Martinez van West Ham United

 

Al met al kan de organisatie terugkijken op een mooie editie van het ICGT en is eigenlijk alweer bezig met de editie van 2017. Eerst nog maar even nagenieten van de “mooie ijsschotsen” en de prachtige “ogenblikken” die  er dit jaar weer waren.

 

Het ICGT bedankt alle sponsoren, medewerkers, vrijwilligers, FC Uitgeest, gemeente en instanties voor hun medewerking. Samen maken we het ICGT! (René Vermeer, foto: Monique Teeling)