spiegels

Het vrolijke en ruimtelijke effect van spiegels – in welke ruimte dan ook

PARTNERBIJDRAGE

Het is algemeen bekend dat spiegels meer optische ruimte creëren. Daarnaast weerkaatsen ze zonlicht, hetgeen de ambiance van elke ruimte verbetert. En dát is weer beter voor je humeur. Dus waarom zou je alleen een spiegel in je badkamer hebben? Ook in de woonkamer, in je tuinkantoor en in de keuken zijn spiegels ware sfeermakers.

Badkamer verbouwen: spiegel op maat

Met een spiegel knapt een complete ruimte op. In de badkamer is het een praktisch onderdeel, maar ook een blikvanger. Heb je een nieuw huis gekocht, of ben je je oude badkamer zat? Niet meteen gaan slopen! Strip de hele boel van zijn accessoires en meubels, maak de tegels blinkend schoon en begin opnieuw met inrichten. Maak desnoods zelf een badkamermeubel van mooi (gerecycled) hout, monteer er een op maat gemaakte spiegel boven en het oogt allemaal als spiksplinternieuw.

Seventies-look in je woonkamer

Hou je ook zo van die vrolijke jaren ’70? Dat kan, want de muziek- en interieurinvloeden uit dat decennium zijn nog steeds bepalend. Op de website Glaswebinkel scoor je een aantal ronde spiegels, die je woonkamer een vintage tintje geven, samen met je staande lamp, kolossale monstera in de hoek en je zitmeubels in ronde vormen. Dat er met die spiegels ook nog meer lichtinval ontstaat, is mooi meegenomen.

De hal: grote (pas)spiegel voor een klassieke uitstraling

Een op maat gemaakte spiegel, wie weet wand vullend, geeft je donkere hal een enorme boost. Dit is weliswaar een doorgang naar andere ruimtes, waar je verder alleen je jas ophangt, maar waarom zou je er hier geen gezelligere boel van maken? Het is immers de eerst indruk van jouw interieur wanneer er visite komt.

Spiegels in de tuin? Jazeker

Menigeen maakt van zijn tuin ook een ruimtelijk paradijsje, waar niet alleen zonlicht maar ook de groenpracht weerkaatst in speels geplaatste spiegels. Kwestie van out of the box denken. Met spiegels heb je dubbele pret van elke ruimte, ook buiten. Bovendien verplaatsen steeds meer mensen allerlei typische binnen-dingen naar buiten in de zomer, zoals vloerkleden, beeldjes en bijzettafeltjes. Zo wordt je tuin bohemien, artistiek, strandtent-achtig – kortom: vrolijk.

Tuinkantoor en woonkeuken

Tot slot de twee bekendste woontrends van de jaren ’20 van deze eeuw: het tuinkantoor en de woonkeuken. De eerste maakte een opmars tijdens de coronapandemie, de andere is overgewaaid uit andere culturen, waar de keuken al eeuwen het epicentrum van het huishouden vormt. Kijk, meet, pas en probeer het ook hier, en sta versteld van het spiegeleffect in elke ruimte!