Het politienieuws van afgelopen week

Ongeval door ladder
Akersloot – Vorige week maandag vond er een verkeersongeval plaats met alleen materiele schade op de A9. Een automobilist reed met zijn bedrijfsauto over de A9. Plotseling viel een van de ladders die op het dak bevestigd waren van de auto. Vervolgens reden zeven auto’s over de ladder heen. Onderling zijn de gegevens uitgewisseld. Een medewerker van het bedrijf gaat alle schades regelen.
Drie diefstallen op een dag
Castricum – Vorige week maandag is er een winkeldiefstal gepleegd bij een drogist aan de Burg.Mooijstraat. Er werd een flesje parfum ter waarde van 24,99 euro weggenomen. Het gaat om een man van ongeveer 45 jaar oud, met zwart kroeshaar van ongeveer vijf centimeter lang, de oren zichtbaar, zwarte snor en baard, circa 185 centimeter lang, groene jas met capuchon, beige broek en donkere schoenen. De man is weggelopen in de richting van het NS-station.
Op de Torenstraat werd omstreeks 14.15 uur een portemonnee weggenomen uit een mandje op een scootmobiel. De bestuurster werd ter hoogte van de groenteboer aangesproken door een man en een vrouw in een, voor haar, vreemde taal. Even later kwam zij er achter dat haar portemonnee was weggenomen. Tussen 15.00 en 15.45 uur is er in het winkelcentrum Geesterduin een portemonnee gestolen. Met de pinpas is geld van de rekening opgenomen. Vermoedelijk is er over de schouder meegekeken bij het pinnen bij Albert Heijn en is de portemonnee later gestolen.
Boze buurman
Castricum – Op de Jan Hobergstraat werd vorige week dinsdag een auto vernield met een hamer. Dit gebeurde door de buurman van de eigenaresse van de auto. Bovendien werd de eigenaresse door hem bedreigd en uitgescholden. Vervolgens werd er door de buurman naar de wijkagent gebeld die eveneens bedreigd en uitgescholden werd. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau in Alkmaar.
Woninginbraak Poelven
Bakkum –  Vrijdag is in een woning op de Poelven ingebroken. Er werd een zijraam ingetikt. De gehele woning is doorzocht, een paar goederen zijn ontvreemd.