Het maakt al tien jaar wél uit bij Hof van Kijk-Uit

Castricum – Het maakt natuurlijk wél uit bij het Hof van Kijk-Uit of je als bezoeker tevreden bent. Dat maakt zóveel uit, dat het uitermate belangrijk is dat je een bezoek brengt aan het Hof van Kijk-Uit, al was het maar om het 10-jarig bestaan mee te vieren. Verder maakt het niet uit wat voor weer het is, het is er altijd gezellig en klantvriendelijk met een uitgebreide menukaart bij de koffie of lunch. De vakbekwame kok weet er wel raad mee. Je kunt er vijf dagen per week (woensdag tot en met zondag) terecht om na een wandel- of fietstochtje lekker bij te komen op het geweldige terras, waar de kleinsten onder ons zich opperbest kunnen vermaken.

Door Aart Tóth

Hof van Kijk-Uit heeft drie afdelingen; horeca, duinatelier, moestuin/duinwerkzaamheden, waar ze dagbesteding bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Josta Zijlstra raakt er als drijvende kracht bij Kijk-Uit niet over uitgepraat. Na de moeilijke periode om de COVID-perikelen te overbruggen loopt alles nu weer in een stijgende lijn. Daarbij totaal zo’n 50 medewerkers van vrijwilligers, vaste en zelfs oproepkrachten. ,,Hof van Kijk-Uit is tien jaar geleden ontstaan als een soort zorgboerderij, maar dan horecagericht, naast atelierbezigheden. Met z’n allen zijn we trots op de resultaten die we boeken en het horecadeel dat intussen subliem draait met een uitgebreide menukaart. Na heel veel papierwerk is opnieuw de certificering rond’’, vertelt Josta.

Zoals gezegd is Hof van Kijk-Uit vijf dagen per week geopend, waarbij de weekenden het drukst zijn, zeker bij mooi weer. Ouders lekker op het terras terwijl de kinderen heerlijk op het terrein hun gang kunnen gaan met speeltoestellen of bij het kippenhok. ,,Mocht het weer iets minder zijn, geen probleem, je kunt vertoeven in de gezellige ingerichte huiskamer van Jonkheer Gevers. Daarbij heerlijke huisgemaakte soepen, ambachtelijke broodjes en taarten om te smullen. Ook de beste koffie, thee, of heerlijke chocolademelk met slagroom. Natuurlijk is later op de dag een glaasje wijn of tapbier ook mogelijk. Zo werkt het bij Hof van Kijk-Uit, werken vanuit het hart, met beide benen op de grond.’’ In de week van het 10-jarig bestaan krijgen bezoekers een kleine attentie aangeboden.

Zaterdag 2 juli kunt u er niet terecht, dan wordt voor al die medewerkers en vrijwilligers het 10-jarig bestaan gevierd met een grote tent en muziekbingo, livemuziek en een heerlijk diner, om vervolgens de volgende dag weer voor jouw bezoek klaar te staan. Gefeliciteerd! (Foto: Aart Tóth)