‘Het Kaaswinkeltje’ mooie aanvulling in Torenstraat

Castricum – Je gelooft je ogen niet als je ‘Het Kaaswinkeltje’ aan de Torenstraat 40 binnenloopt. Duidelijk afwijkend van een doorsnee kaaswinkel zoals we die in elk winkelgebied tegenkomen. Het is een soort welkom als je door het insecten-werende gordijn binnenkomt, waarbij je meteen vriendelijk wordt begroet door Loes Vessies. Zij laat hier sinds september een oude wens in vervulling gaan. Haar kaaskennis deed ze op in de startfase van haar werkervaring op een kaasafdeling in een grote supermarkt, toen men daar nog verse kaas verkocht.

Uiteindelijk koos ze later voor een kantoorbaan. Toch bleef de interesse in kaas altijd een uitdaging en dan vooral ook echte verse kaas. Ze heeft gekozen voor de lekkere smeuïge Stompetorenkaas en is een samenwerking aangegaan met Bourgondisch Lifestyle. Zij affineren de buitenlandse kazen in een fort in Assendelft alvorens ze naar hun klanten gaan. Daarbij ook nog verschillende Boerenkazen van boeren uit het Groene Hart, maar ook heerlijke geiten- en schapenkaas.

Als je dan denkt er wel te zijn, kom je een kast tegen met heerlijke streekbieren zoals ‘Dampegheest’ uit Limmen en ‘Duindauw’ uit Castricum, aangevuld met rode en witte wijnen van sublieme kwaliteit. Ook vele soorten olijfolie en azijn zijn verkrijgbaar. Op maat maken zij pakketten voor ieder wat wils, Een snoepwinkel voor volwassenen. Het Kaaswinkeltje is open van dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.30 uur en op zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur. Heb jij ook een passie voor kazen, kom dan zaterdags helpen en bel of WhatsApp even naar 06 22269785 en maak een afspraak. (Tekst en foto: Aart Tóth)