Het 4/5 mei comité Castricum zoekt versterking

Castricum – Het 4/5 mei comité is opzoek naar enthousiaste personen die een bijdrage willen leveren aan het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Het comité doet dit onder verantwoordelijkheid van de gemeente door het geven van kleur aan de 4 mei herdenking en de 5 mei viering.

Voorzitter John Heideman: ,,De herdenking op 4 mei duurt slechts een half uur, maar in de voorbereiding gaat flink wat tijd zitten. Bij een gebeurtenis als deze moet alles tot in de puntjes kloppen en verlopen. Het is een samenspel van verschillende actoren. Dit vraagt voorbereiding en overleg. In september stelt het comité een concept programma op voor 4 en 5 mei. Dit wordt afgestemd met de gemeente. Vanaf januari tot en met begin mei bespreken we regelmatig de actuele stand van zaken en brengen we waar nodig veranderingen aan. Dit is altijd een drukke periode waarbij veel geregeld moet worden en waarbij we helpende handen kunnen gebruiken.’’

Versterking

Het comité, dat uit vrijwilligers bestaat, zoekt een nieuwe penningmeester en kan ook mensen gebruiken die ervaring hebben op het gebied van crowdfunding, fondsenwerving, respectievelijk het opzetten en onderhouden van een eigen website. Personen die het leuk vinden om dingen te coördineren/organiseren zijn ook welkom, evenals mensen die op 4 en 5 mei via hand- en spandiensten een bijdrage willen leveren. Tussen september en mei vraagt het gemiddeld zo’n twee uur per week aan tijd.

Contact

Wilt u helpen? Stuur dan voor 5 januari a.s. een mail naar comite4en5meicastricum@outlook.com en geef aan wat u kunt doen. Vermeld ook uw telefoonnummer. Ook kunt u mailen voor vragen of meer informatie. Met comité is blij met elk aanbod en hoopt dat u blij kunt zijn met het leveren van een bijdrage aan iets wat ons allen dierbaar is. (Foto: Henk de Reus)