Herfstvakantie in Huis van Hilde in teken van onderwaterarcheologie

Castricum – In de herfstvakantie duik je bij archeologiemuseum Huis van Hilde in de wondere wereld van de onderwaterarcheologie. Van streetart tot stripverhalen maken en van scherven duiken tot stand-up storytelling; binnen het thema ‘Opgedoken!’ zijn er allerlei activiteiten voor het hele gezin.

Van verdronken dorpen tot mysterieuze scheepswrakken; onderwaterarcheologie zorgt altijd voor spannende verhalen. In de vaste tentoonstelling van Huis van Hilde liggen diverse schatten uit het water zoals de sarcofagen van Etersheim, het 17e-eeuwse kanon en de fluit van Warder. Ook in de tijdelijke tentoonstelling ‘Twee werelden in één wrak, fragmenten uit een koloniaal verleden’ staan vondsten centraal uit het wrak van het plantageschip dat ooit onderweg was naar de Nederlandse plantages maar bij Texel strandde en zonk…

Activiteiten herfstvakantie

Van zondag 16 oktober tot en met vrijdag 21 oktober (maandag gesloten) zijn er diverse extra activiteiten voor jong en oud. Zo kun je alle dagen werken aan een ‘graphic novel’ à la De Waanzinnige Boomhut maar dan natuurlijk over de schatten op de zeebodem of scheepswrakken knutselen van restmateriaal. Op meerdere dagen kun je bovendien luisteren naar verhalen uit de zee of werken aan een 3D onderwaterkunstwerk van krijt. En houd je van puzzelen en raadsels oplossen? Dan kun je met het hele gezin proberen de escape route te volbrengen en de schatten van de zee te redden.

Toegang en openingstijden

De activiteiten vinden plaats van zondag 16 oktober tot en met vrijdag 21 oktober. Huis van Hilde is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag is Huis van Hilde gesloten. Toegang met een Museumkaart is gratis, de reguliere entree voor kinderen bedraagt 4,00 euro en voor volwassenen 7,50 euro. Kijk ook op www.huisvanhilde.nl voor het activiteitenschema en meer informatie. (Foto: Huis van Hilde)