Hercules Z. geen partij voor Limmen: 6-1

Limmen – Wat een enerverende avond was het voor de supporters van voetbalvereniging Limmen vorige week dinsdagavond. Uit tegen tweedeklasser FC De Bilt met de bus en heel veel supporters op eigen gelegenheid. Eindstand uiteindelijk 1-1 en met penalty’s uit de beker gegooid. Nu vol voor de tweede plek op de ranglijst, zodat je dan zeker een periode hebt. Als ze zo spelen als dinsdag moet dat lukken. Zondag ging het tegen de Zaankanters van Hercules Z. Al binnen tien minuten lag hij in het mandje bij de bezoekers. Een voorzet van Jacco de Jong kwam via Kalu van der Steen bij Nino Peemen, die beheerst scoorde. De 2-0 kwam niet veel later. Een mooie dieptepass van Nino bracht Kalu alleen voor hun keeper. Beheerst tikte hij binnen.

Hercules kwam vervolgens weer in de wedstrijd via spits Kho. Een lange bal vanuit het achterveld zette hem voor keeper Glorie en hij scoorde. Niet veel later kwam de 3-1 op het bord. Goed doorzetten van Jacco de Jong en een mooie voorzet van hem gaf Björn Valkering de kans om hem te verzilveren. Rust 3-1. Een lange bal vanaf keeper Glorie kwam in de tweede helft bij Kalu van der Steen, die met een lob de keeper verschalkte: 4-1. Limmen bleef sterker en invaller Jeroen de Groot gaf de 5-1 aan Boris de Boer. Daarvoor probeerde Nino het nog vanaf de middellijn. De bal ging rakelings naast. Limmen wisselde enkele spelers om minuten te maken. Björn Valkering was degene die de 6-1 liet aantekenen. Limmen speelde de wedstrijd rustig uit en had een makkie deze middag. Komende zondag uit naar De Goorn.

|Björn Valkering en Kalu van der Steen scoorden allebei twee keer. (Foto: aangeleverd)