Henny kiest werk Cor Spil bij opening Kunstfietsroute

Na de welkomstwoorden van Perspectief voorzitter Sjoerd Dijkstra was het de beurt aan bekende plaatsgenoot Henny Huisman om de vierde lustrumeditie van de Kunstfietsroute door Castricum, Bakkum en Limmen officieel te openen.

Bovendien was Henny gekomen om een keuze te maken uit een portrettengalerij als resultaat van en beloning voor zijn eerdere aanwezigheid als model bij Perspectief. Met een compliment aan alle makers kregen de aanwezigen een ludieke motivatie van zijn keuze gepresenteerd. ,,Jullie hebben het mij met die verschillende technieken niet gemakkelijk gemaakt. Kies ik nu voor de meest gelijkende of ga ik voor de uitstraling, stoer, vrolijk of ietwat chagrijnig? Lia zou de vrolijke kiezen en zeggen dat ze wilde dat ik thuis ook altijd zo keek.”

Uiteindelijk viel de keuze op de aquarel van Cor Spil. Met de woorden ‘ontroerend mooi’, gaf Henny te kennen de technische kwaliteiten van deze schilder op zijn waarde te schatten. Benieuwd en bezorgd was Henny overigens wat er met de overige werken zal gebeuren. ,,Toch niet dat ik ze straks op een rommelmarkt tegenkom.” Voor de vriendelijk ogende keramiek van Ton Rota zag hij wel een bestemming. ,,Zo wil ik straks wel voortleven op mijn graf.” Na dit sinistere grapje was het tijd voor de aanwezigen om op de fiets te stappen om alle creatieve uitingen langs de 22 locaties van de Kunstfietsroute te bewonderen.