Henk Verdonk junior wint weer na lockdown

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft, na een onderbreking van een maand door de lockdown, de winst in de tijdrit op Sportpark De Cloppenburg gepakt. Half december werd door de opleving van corona de avond op slot gezet, waardoor de trainingen, maar ook de wekelijkse donderavond tijdrit in de wachtkamer moesten worden gezet. Gelukkig bleek de omikronvariant mild en mochten de deelnemers weer de wei in.

Het was aan de tussentijden en daardoor ook de eindscore te zien, dat de mannen een minder actieve periode hadden doorgemaakt. Wellicht speelde de lage temperatuur deze avond ook een rol van betekenis door de koude in te ademen lucht, maar de gedrevenheid en inzet waren er niet minder om. Topscorer Henk Verdonk junior stond hoog op de lijst van de bookmakers met Ron Boendermaker als runner up en Wout Bakker als gevaarlijke outsider en mogelijk spelbreker. Bakker begon voortvarend, maar ook hij had, als automonteur overdag, last van te weinig kilometers in zijn benen. Alleen Ron Boendermaker kon zich uiteindelijk presenteren als een geducht bedreiger van Verdonk junior, maar moest toch iedere omloop enkele seconden in het voordeel van de winnaar laten.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (52.02 min); 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (52.49 min); 3. Wout Bakker, Heiloo (55.50 min); 4 Alex Hageman, Limmen (58.29 min); 5. Vincent Tiebie, Akersloot (59.57 min).