Henk Verdonk junior wint tweestrijd

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft andermaal de winst opgeëist in de strijd om de OIT-cup. Het was echter geruime tijd onzeker of het hem opnieuw zou lukken de winst te pakken, omdat hij lange tijd Dave van Kuilenburg in zijn wiel moest dulden. De omslag was een per abuis verkeerd ingeschatte uitwijkactie van Piet Veldt op het moment van inhalen door het leidende duo Henk Verdonk junior/Dave van Kuilenburg. Veldt belandde tegen een boom en de twee leiders stapten even af om te zien of alles oké was. Gelukkig was er geen sprake van fysiek letsel. Dit vastgesteld hebbend was de geest uit de fles bij Henk Verdonk junior en had Dave van Kuilenburg het nakijken.

Stuivertje wisselen

Toen dat het geval was moest Van Kuilenburg zijn uiterste best nog doen om kilometervreter Koen Konst, die eerder al Wout Bakker kapot had gereden, van zich af te houden. Uiterst fel ging het er aan toe tussen Ron Boendermaker en Walter van Kuilenburg, waarbij het lange tijd stuivertje wisselen was. Uiteindelijk viel het muntje toch de kant van Walter van Kuilenburg op. Bij de valpartij van Piet Veldt bleek zijn gehoorapparaat niet meer op de plek te zitten waar het hoort en moest zodoende na afloop massaal gezocht worden op de locatie van de crash. Deze apparaatjes worden steeds kleiner gemaakt om niet gezien te worden, maar zijn daarentegen haast te klein om gevonden te worden. Uiteindelijk kon de zoektocht positief afgesloten worden.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen; 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 3. Koen Konst, Castricum; 4. Wout Bakker, Heiloo; 5. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 6. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 7. Alex Hageman, Limmen; 8. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef.