Henk Verdonk junior weer niet te houden

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft andermaal aangetoond een aparte klasse te bezitten. Als hij aan de start verschijnt voor de wekelijkse donderdagavondrit op sportcomplex De Cloppenburch om de OIT Cup weet hij die steevast te winnen. Hoewel het beeld er in het begin anders uitzag met een ontsnapte Ron Boendermaker en Henk Verdonk junior op een behoorlijke afstand daarachter. Iedereen dacht dat het een keer zou kunnen gaan gebeuren, maar die mogelijkheid werd al snel verijdeld. Een aandringende Verdonk junior wist Boendermaker al vrij snel tot de orde te roepen door aan te sluiten om hem vervolgens op een niet meer te overbruggen achterstand te zetten. Daarachter volgde Vincent Beentjes een eenzame weg, die toch onbetwist tot een mooie derde plek voerde.

Hoogtepunt van de avond was, evenals een week eerder, het gevecht tussen het driemanschap Wout Bakker, Koen Konst en Walter van Kuilenburg. Was het eerder Koen Konst die de gesel erover gooide en de andere twee zich gewonnen moesten geven, nu was het precies andersom. In de vijfde omloop met als volgorde: Bakker op kop met erachter Walter van Kuilenburg en Koen Konst in zijn wiel. De altijd goed oplettende reporter hoorde Van Kuilenburg aan de op kop rijdende Bakker vragen of die op zijn max zat, waarop Wout Bakker nog amper kon uitbrengen dat het waar was. Voor Walter van Kuilenburg het moment er alleen van tussen te gaan, de anderen beduusd achterlatend. Vervolgens moest Koen Konst zijn meerdere erkennen in Wout Bakker, die echter in de laatste ronde met een lekke band moest uitvallen. Van Kuilenburg wist nog tot een minuut terug te komen op Ron Boendermaker. Yvonne Zomerdijk wist zich in het mannengeweld goed thuis te voelen.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior. Egmond-Binnen; 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 3. Vincent Beentjes, Castricum; 4 Walter van Kuilenburg, Akersloot; 5. Koen Konst, Castricum; 6. Alex Hageman, Limmen; 7. Yvonne Zomerdijk, Limmen.