Henk Verdonk junior weer de snelste

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft donderdagavond in Akersloot weer bewezen in uitstekende conditie te zijn. Hij zette andermaal de snelste tijd neer in de tijdrit op sportcomplex De Cloppenburgh.

Een week eerder slaagde Verdonk junior er al in om zijn persoonlijk rapste tijd over de tien omlopen scherper te stellen tot 48.36 minuten. Ook nu leek het er weer op dat de rek er voor hem nog niet uit was. Zijn eerste doorkomst werd geklokt op 4.48 minuten, een goede basis voor een nog snellere tijd. Hoewel alle rondetijden vervolgens ruim onder de vijf minuten bleven, liet Verdonk junior hier en daar wat seconden liggen en bleef daardoor met een eindscore van 48.50 minuten slechts veertien seconden verwijderd van zijn allerbeste tijd.

Wout Bakker uit Heiloo wist, ondanks een bezoek aan de kermis van Heiloo, voor de zoveelste keer zijn persoonlijke record op 50.33 minuten te brengen, een verbetering van twaalf seconden. Ook Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee, steeds experimenterend met aanpassingen aan zijn mountainbike, wist met 51.45 minuten hier toch profijt uit te halen en zijn score in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement met elf seconden scherper te stellen. Of Dennis Ebert uit Uitgeest meer dan momenteel in zijn mars heeft, zullen de aan hem meegegeven technische adviezen in de komende tijd uitwijzen.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior Egmond Binnen 48.50 min 2. Wout Bakker Heiloo 50.33 min PR 3. Ron Boendermaker Egmond aan Zee 51.45 min PR 4. Koen Konst Castricum 52.03 min 5. Dennis Ebert Uitgeest 52.28 min 6. Alex Hageman Limmen 54.58 min 7. Jeroen Herman Egmond Binnen 57.29 min