Henk Verdonk junior verpulvert parcoursrecord

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef wist vorige week donderdag niet alleen de wekelijkse tijdrit te winnen, ook reed hij de snelste tijd ooit.

Sportcomplex De Cloppenburgh was deze avond het decor van een onderlinge voetbalwedstrijd van Meervogels’31, wandelende en hardlopende bewoners en de gebruikelijke race tegen de klok op de mountainbike. Het toont de meervoudige functionaliteit van het sportcomplex aan en leverde mooie resultaten op. De ditmaal als eerst startende Henk Verdonk junior noteerde direct al rondetijden dik onder de vijf minuten, waarmee hij, dit schema doortrekkende, uitzicht zou krijgen op zijn oude snelste tijd van 49.24 min over de tien omlopen.

Dave van Kuilenburg uit Heiloo, op 30 seconden vertrokken van Henk Verdonk junior, wist het in het begin te houden op een secondenspel, maar ondervond al snel dat het onbegonnen werk was tegen het supergeweld van Verdonk junior. Hoewel Van Kuilenburg toch beslag kon leggen op de tweede plaats, bleek de kloof tot de winnaar naar bijna anderhalve minuut te zijn opgelopen. Met de toptijd van 49.01 minuut plaatste Verdonk junior zich gedecideerd op de eerste plaats in het snelheidsklassement van de Kids and Parents Bikeschool (KPB).

Opmerkelijk weer was de prestatie van de jonge Akersloter Bob Scholten, die slechts 37 seconden verwijderd bleef van plek 3, nu bezet door Vincent Beentjes uit Castricum, die zeker aangemerkt kan worden als de gevestigde orde. Peter Dekker (Egmond aan Zee), Koen Konst uit Castricum en de nummer 4 Bob Scholten wisten respectievelijk 15, 3 en 10 seconden van hun snelste tijd af te rijden.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond aan den Hoef (49.01 min); 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo (50.30 min) 3. Vincent Beentjes, Castricum (51.10 min); 4. Bob Scholten, Akersloot (51.47 min); 5. Koen Konst, Castricum (52.25 min); 6. Peter Dekker, Egmond aan Zee (53.25 min); 7. Walter van Kuilenburg, Amsterdam (54.30 min); 8. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (58.05 min); 9. Alex Hageman, Limmen (58.24 min); 10. Sietse van der Weijden, Heiloo (59.48 min).