Henk Verdonk junior tikt zijn parcoursrecord aan

Akersloot – Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen is er donderdagavond in geslaagd de overwinning in de tijdrit te pakken. Hij wist zijn al maanden bestaande baanrecord over tien ronden op twee seconden te benaderen.

Voor aanvang werd ter nagedachtenis en als eerbetoon aan Wil Hollenberg een minuut stilte in acht genomen. Wil was de steun en toeverlaat van de Kids and Parents Bikeschool (KPB) en stond daarbij altijd klaar voor onderhoudsklussen aan het mountainbikeparcours. Hij was zelf ook nog actief op zijn baan. Na dit trieste moment werd getracht de knop weer om te zetten. Gezien de straffe wind uit de noordoosthoek waren snelle tijden te verwachten, omdat de renners op het rechte stuk wind mee hadden en hoge snelheden konden bereiken. Deze verwachting werd direct bewaarheid door zowel Henk Verdonk junior als Lars Volkers met respectievelijk 4.47 minuten en 4.49 minuten als startronde.

Persoonlijke records

Verdonk junior maakte tot en met de vierde omloop het verschil met zes tellen in zijn voordeel ten opzichte van Volkers. Vervolgens ging het restant van de totaal tien ronden op en neer; dan weer een tel in het voordeel van Volkers en omgekeerd, zodat de plussen en minnen geen voordelig saldo opleverden voor beiden. Het batig verschil van zes seconden, in de eerste vier ronden opgebouwd, bleef in het voordeel van Henk Verdonk junior tot het eind bestaan en leverde hem de zege op. Ron Boendermaker en Walter van Kuilenburg scoorden beiden een persoonlijk record met respectievelijk 50.07 minuten en 51.12 minuten. Ook Richard van Huizen is iemand om rekening mee te gaan houden, hij verpulverde zijn eigen record door een eindtijd van 54.18 minuten neer te zetten.

Wout Bakker zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen in de tweestrijd met Walter van Kuilenburg. De rivaliteit spat er de laatste tijd vanaf, maar steeds trekt Bakker aan het kortste eind. Meestal valt het kwartje de kant op van Van Kuilenburg en dit maal was het weer raak of mis door een steeds aflopende ketting. Walter van Kuilenburg kon zijn dertig seconden verplichte afstand op Bakker door dit euvel snel overbruggen en daarna zelfs nog wegrijden ook. Na een uiterste inspanning en het weer opleggen van zijn ketting wist Wout Bakker bijna weer in het wiel van zijn voorganger te komen, toen daarna dezelfde pech hem weer overkwam en het definitief gebeurd was met de koopman.

Uitslag:

Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (48.38 min); 2. Lars Volkers, Schagen (48.44 min); 3. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (50.07 min); 4. Walter van Kuilenburg, Heiloo (51.12 min); 5. Koen Konst, Castricum (52.43 min); 6. Wout Bakker, Heiloo (53.36 min) 7. Richard van Huizen, Egmond aan den Hoef (54.18 min) 8. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (56.10 min).