Henk Verdonk junior sterk en speels naar zege

Akersloot – Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen is donderdagavond, na een lange afwezigheid, weer winnaar geworden van de wekelijkse krachtmeting op de mountainbike. Het beloofde, gezien het deelnemersveld met mannen die allemaal al meer dan eens deze koers op hun naam geschreven hadden, een enerverende rit te gaan worden.

Vanaf de start formeerde zich een kopgroep onder leiding van Henk Verdonk junior, Ben Visser, Lars Volkers, Dave van Kuilenburg en Ron Boendermaker. Zowel de eerste als de laatste van deze groep deden deze kopgroep decimeren tot een trio, doordat Verdonk junior alleen op avontuur ging en Boendermaker moest lossen en even later definitief uit de koers stapte. Het overgebleven driemanschap bleek ook geen lang leven beschoren te zijn, omdat Lars Volkers – na zich even ingehouden te hebben – op zoek ging naar leider Henk Verdonk junior.

Vervolgens moest Dave van Kuilenburg, net terug van rust vanwege een slijmbeursontsteking in de knie, zijn meerdere erkennen in Ben Visser. Alwin Hes had van niemand last door uit de greep te blijven van het tweespan Thijs Hes/Herman Zomerdijk. Deze twee gingen niet zuinig met elkaar om door stuivertje te wisselen en zo de druk er bij elkaar op te houden. Dat leidde tot een danige slooppartij, gezien de staat waarin zij over de meet kwamen.

De zoektocht van Lars Volkers naar Henk Verdonk junior leidde ogenschijnlijk tot een bijna succes van aansluiting tot op vijftig meter. Verdonk junior had echter de touwtjes dermate strak in handen, dat hij het spel kon spelen, maar wel de regie kon behouden. (Foto: KPB)

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen; 2. Lars Volkers, Schagen; 3. Ben Visser, Egmond aan Zee; 4. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 5. Alwin Hes, Bakkum; 6. Thijs Hes, Egmond-Binnen; 7. Herman Zomerdijk, Limmen.