Henk Verdonk junior stelt overwinning nipt veilig

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen is winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondstrijd op sportcomplex De Cloppenburch. In het toernooi om de OIT Mountainbike Cup laat Verdonk Junior zich de winst zich normaliter niet ontgaan als hij aan de start verschijnt. De grote vraag is dan ook in de afgelopen weken geweest of een andere deelnemer hem zou kunnen kloppen.

De afgelopen weken leek een kentering waar te nemen in het rijden en goed presteren van Ron Boendermaker. Tot een rechtstreekse confrontatie tussen de twee was het de laatste tijd niet gekomen. Tot donderdagavond, dit treffen zou enige duidelijkheid gaan geven over hoe de vlag ervoor staat met het niveau van beide rijders. Vanaf het vertrek werd al snel duidelijk dat Henk Verdonk junior en Ron Boendermaker de boventoon gingen voeren, omdat zij zich direct afscheidden van de rest.

Henk Verdonk junior op kop met Ron Boendermaker vastgebeten in het wiel. De eerste twee ronden gaven de kemphanen elkaar geen meter ruimte en raffelden ze de afstand onder de wielen af in een moordend tempo. De rest van het versnipperde veld volgde op eerbiedwaardige afstand. Plotseling moest Boendermaker toch een redelijk gaatje laten vallen, maar hij wist dit de ronde erop met een paar krachtige en rappe pedaalslagen recht te zetten en zich weer in het wiel te nestelen.

De snelheid van het duo ging nog verder omhoog, zodat de omstanders dachten dat één van de twee wel eens zou ploffen. Maar van dit alles was geen sprake, de laatste omloop moest gaan uitmaken wie van het stel zich als eerste na de meet kon laten uitbollen. Toch werd het weer Verdonk junior, die aan het langste eind trok, maar de overwinning niet in de schoot geworpen kreeg. Koen Konst wist zich deze week hersteld te hebben van zijn off day van vorige keer en pakte afgescheiden de derde plek voor Wout Bakker.

Langdurig waren Floris van Woesik en Alex Hageman elkaar trouw als koppel, maar door een valpartijtje van Van Woesik raakte Alex Hageman van zijn stuk. Hij moest de snel weer op de fiets gesprongen gevallene laten gaan en werd daarna nog gepasseerd door Herman Zomerdijk, die zich als nieuwkomer in de middenmoot kon handhaven.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen; 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 3. Koen Konst, Castricum; 4. Wout Bakker, Heiloo; 5.Floris van Woesik, Krommenie; 6. Herman Zomerdijk, Limmen; 7. Alex Hageman, Limmen; 8. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 9. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef; 10. Barry Schrama, Akersloot.