Henk Verdonk junior staat er weer

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft afgelopen donderdag laten zien dat hij weer helemaal terug aan het front. Hij zette de wekelijkse tijdrit voor het snelheidsklassement van de Kids and Parents Bikeschool (KPB) op zijn naam. De snijdend koude wind maakte het parcours dit keer tot een zware beproeving. Al snel werd duidelijk dat Verdonk junior er fors tegenaan ging. De eerste drie omlopen wist hij elk onder de vijf minuten te rijden, geen van de andere deelnemers bleek daartoe in staat te zijn.

Daar waar vader Henk Jan Verdonk senior, sinds jaren de trouwste deelnemer aan de KPB-evenementen, gestaag iedere week zijn tijdrit voltooit zonder de ambitie nog hoge ogen te gooien, maar met de intentie lekker bezig te zijn, rijdt zoon Henk sinds kort weer de sterren van de hemel. Ook dit keer stond er op de telg uit de Verdonkfamilie geen rem. De als derde op 30 seconden van elkaar vertrokken Verdonk junior verschalkte vrij snel  de nummer twee Vincent Beentjes (Castricum). Daarna werd het vizier gericht op Dave van Kuilenburg uit Heiloo, die zich op driekwart van de strijd gewonnen moest geven en zo dus ook de tweede klus van Verdonk junior geklaard was.

Tenslotte wilde de latere winnaar zich nog verlossen van de man die zich had vastgebeten in zijn wiel. Een volle ronde wist Van Kuilenburg de ontketende en van Ziekte van Pfeiffer herstelde Verdonk junior te volgen en toen was het ook met hem gedaan. Uit de reactie van de geloste renner kon opgemaakt worden dat hij zich niet laat kisten, maar uit is op een revanche. Sem Beentjes, 15 jaar uit Limmen, wist zich na een goed opgebouwde tijdrit te nestelen voor Dave van Kuilenburg en daarmee de tweede plek voor zich op te eisen. (Foto: Pixabay)

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond aan den Hoef (50.19 min, PR); 2. Sem Beentjes, Limmen (51.24 min); 3. Dave van Kuilenburg, Heiloo (52.13 min); 4. Wout Bakker, Heiloo (52.50 min); 5. Vincent Beentjes, Castricum (53.08.142 min); 6. Walter van Kuilenburg, Amsterdam (53.08.736 min); 7. Bob Scholten, Akersloot (54.23 min); 8. Vincent Tiebie, Akersloot (60.14 min); 9. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (61.44 min).