Henk Verdonk junior rijdt parcoursrecord aan flarden

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen is er eindelijk in geslaagd zijn al een paar maanden bestaande record uit de boeken te rijden tijdens de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburgh. Vooraf was het niet moeilijk te voorspellen wie als snelste zou gaan eindigen, maar dat Verdonk junior zó te keer zou gaan, was toch nog een verrassing. Na drie mislukte pogingen om zijn tijd van 49.01 minuten in het snelheidsklassement van de Kids and Parents Bikeschool (KPB) scherper te stellen lukte het dit keer wel. Niet met een paar seconden, maar met een flinke hap naar 48.36 minuten over de tien omlopen.

Vincent Beentjes uit Castricum reed zoals gewoonlijk een gedegen tijdrit, maar moest wel anderhalve minuut toegeven op de winnaar. De als nummer drie gefinishte Wout Bakker uit Heiloo scoorde andermaal een persoonlijk beste tijd. Bob Scholten, de thuisrijder, reed ook een strak schema, maar moest de laatste twee ronden wegens kramp op een lager pitje afronden. Dit was niet vreemd, want in de morgen had de leerling, gaand naar de vijfde leergang van het VWO op het Jac P Thijsse college, al drie uur op de mountainbike gezeten ter assistentie bij de activiteitendag van voornoemde scholengemeenschap op het KPB-parcours.

Van een echte strijd was sprake in de middenmoot en in de staart van het veld. Floris van Woesik uit Krommenie en Castricummer Koen Konst waren lange tijd elkaars evenknie, maar op de streep bleek Koen Konst toch dertig seconden verspeeld te hebben. Door onoplettendheid van het journaille was niet bekend hoe dit in omloop acht was misgegaan. Uit de cijfers bleek dat het regelmatige schema van 5.12 minuut per ronde door Konst plots werd onderbroken door een 5.40 minuut om vervolgens in de laatste ronde de draad weer op te pakken. Ook na afloop werd die vraag ook niet gesteld en bleef de oorzaak onder de radar. In de onderste regionen boekten zowel Alex Hageman (Limmen) als Koen Jansen uit Schagen een persoonlijk beste tijd.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (48.36 min); 2. Vincent Beentjes, Castricum (50.03 min); 3. Wout Bakker, Heiloo (50.45 min, PR); 4. Bob Scholten, Akersloot (51.51 min); 5. Floris van Woesik, Krommenie (51.58 min); 6. Koen Konst, Castricum (52.27 min); 7. Pleun Lodewijks, Castricum (54.01 min); 8. Walter van Kuilenburg, Amsterdam (55.07 min); 9. Alex Hageman, Limmen (54.45 min, PR); 10. Koen Jansen, Schagen (54.54 min, PR).