Henk Verdonk junior op de speelse toer

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft ook de derde rit in de serie om de OIT-cup gewonnen. Na een lange periode van droogte, waarbij het mountainbikeparcours op sportpark De Cloppenburch erbij lag als een soort gravelbaan, kwam de regen van de afgelopen dagen als een zegen, zodat het oppervlak weer strak te berijden was zonder stofwolken. Met nog geen volle ronde onder de wielen stond Ron Boendermaker afgeserveerd  door pech aan de kant, zodat daarna een viertal coureurs aan de leiding kwam en elkaar de maat moesten nemen.

Pieter Bak fungeerde even als aanvoerder en legde naar normale begrippen een hoog tempo op, waarbij Wout Bakker volgde met Henk Verdonk junior en Walter van Kuilenburg als sluitposten. Met het gemak waarmee ogenschijnlijk de laatstgenoemden in het wiel zaten en zich gezien hun blikken en verbaal horend vermaakten, leek de inspanning door Pieter Bak opgelegd hen geen pijn te doen. Op enig moment stokte de snelheid, duidelijk zichtbaar voor de omstanders kijkend naar de rondentijden, waarop Henk Verdonk junior zijn kans schoon zag en er tussenuit kneep, Bak, Bakker en Van Kuilenburg achterlatend.

Pechduiveltje

Nadat in de zevende omloop Wout Bakker zijn pechduiveltje tegenkwam, moesten Pieter Bak en Walter van Kuilenburg de troostprijzen om de plekken twee en drie verdelen, omdat Henk Verdonk junior uit hun zicht was verdwenen. Evenzogoed kon Verdonk junior nog hulp verlenen bij een down hill-actie van Barry Schrama, die bij een stuurfoutje een twee meter lager gelegen gedeelte opzocht, echter zonder gevolgen. Ook moest Walter van Kuilenburg nog voor twee minuten naar de materiaalpost om lucht voor zijn band te tanken om daarna de achtervolging op Pieter Bak in te zetten. Deze ultieme poging van Walter van Kuilenburg leek te gaan slagen, maar Pieter Bak zag dit bijtijds in en wist met een nog grotere inspanning deze aanval te verijdelen.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen; 2. Pieter Bak, Krommenie; 3. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 4. Barry Schrama, Akersloot; 5. Piet Veldt, Akersloot.