Henk Verdonk junior met vakantiegevoel naar snelste tijd

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen is met ogenschijnlijk minimale inspanning, maar met een toch aanvaardbare tijd, winnaar geworden in de wekelijkse donderdagavondrit op sportpark De Cloppenburgh. Na een onderbreking van een week werd de tijdritreeks vorige week weer hervat, waarbij door de nog durende vakantieperiode de opkomst nog magertjes was. Het weerhield Henk Verdonk junior er niet van de spanning er een beetje in te houden door een openingsomloop te laten afdrukken van ruim onder de vijf minuten. Op de vraag vooraf aan Verdonk junior of hij niet op reces moest antwoordde hij: ,,Ik moet toch de tijdrit rijden.’’

Na een snelle blik op de deelnemerslijst werd het hem duidelijk niet tot het gaatje te hoeven gaan om te scoren. Een poging tot het verbeteren van zijn parcoursrecord van 48.36 minuten schatte hij in door de harde wind niet tot de mogelijkheden te behoren. Van onderschatting van de tegenstand met namen als Wout Bakker, Bob Scholten en Koen Konst kon ook geen sprake zijn met hun tijden van om en nabij de 50 minuten in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. Toch bleef winnaar Henk Verdonk junior met zijn eindtijd 49.26 minuten onder deze ongunstige omstandigheden ‘slechts’ 50 seconden verwijderd van zijn toptijd in voornoemde ranglijst. Het bovengenoemde trio Bakker/Scholten/Konst had op eerbiedwaardige afstand het nakijken.

Geslaagde vuurdoop

Van Barry Schrama, voor de eerste keer aan de start, maar wel al trainend op ‘zijn’ parcours, kan gezegd worden dat zijn vuurdoop geslaagd is met een eindtijd van iets boven de magische grens van het uur, waarbij je mag spreken: ik doe mee! Zijn laatste omloop van de in totaal 10 raffelde Schrama zelfs af in zijn snelste met 5.55 minuten. Ron Boendermaker, nomaliter hoog in de uitslag, verdween na acht van de tien ronden plotseling van de radar, na later bleek door het niet goed in zijn vel zitten. Ook Chris Kemp, al een tijdje in de lappenmand, hield het door zijn fysieke ongemak al na vier passages voor gezien.

Uitslag:

Henk Verdonk junior, Egmond Binnen (49.26 min); 2. Wout Bakker, Heiloo (51.39 min); 3. Bob Scholten, Akersloot (52.15 min); 4. Koen Konst, Castricum (54.04 min); 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (58.14 min); 6. Barry Schrama, Akersloot (60.57 min).