Henk Verdonk junior met speels gemak eerste

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft ook de tweede wedstrijd in de kwartaalreeks op de OIT-cup op zijn naam gezet. Nadat het aftasten en het uit de boom kijken elkaar achter de rug was, gaf hij vol gas. Ogenschijnlijk zonder enige inspanning – af te lezen van het gezicht van Verdonk junior – gooide hij de zweep erover. Aan de koppies van de anderen was te zien, dat zij er wel diep voor moesten gaan om de tiran te kunnen volgen.

Toch werd dat uitstel van executie en moesten de gebroeders Walter en Dave van Kuilenburg met aan de staart Wout Bakker, die toch wat had opgestoken van zijn actie vorige week, toestaan dat het gat naar de leider groter werd en definitief was. Ondanks dat voornoemd trio Henk Verdonk junior had moeten laten gaan, onderhield Walter van Kuilenburg een moordende snelheid. Eerst moest zijn broer Dave door een valpartij afhaken. Hij kon de achterstand niet meer herstellen en ook Wout Bakker zag Walter van Kuilenburg aan de horizon verdwijnen. Bakker moest net als een week eerder genoegen nemen met de laagste plek op het erepodium. De moe gestreden Dave van Kuilenburg zakte terug naar de vijfde plaats, achter Peter Dekker, die zich na een lange afwezigheid de technische routine weer eigen moest maken.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Peter Dekker, Egmond aan Zee; 5. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 6. Alex Hageman, Limmen; 7. Maurice Kauffman, Beverwijk; 8. Barry Schrama, Akersloot; 9. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: Bos Media Services)