Henk Verdonk junior laat niets aan toeval over

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft donderdag de wekelijkse tijdrit op sportcomplex De Cloppenburgh als snelste afgelegd. Zolang hij verschoond blijft van pech is dat de laatste tijd een standaard gegeven. Na het erbarmelijke weer van een week eerder met storm en regen waren de omstandigheden nu perfect. Ditmaal moest de noeste Emiel Prins uit een ander vaatje tappen dan in zijn solo-rit in de week ervoor. Toen hoefde hij alleen zijn zeilen bij te zetten, waar hij bij voltooiing verzekerd was van de eerste plek nadat Alex Hageman al aan de kant stond.

Dat de snelste tijd deze keer voor Henk Verdonk junior zou zijn, trok niemand in twijfel. Zijn ronden werden allemaal ruim onder vijf minuten afgelegd, hetgeen tenslotte resulteerde in een winnende totaaltijd van 49.23 minuten. Opzienbarend was hoe Wout Bakker in zijn flow zat door een aantal ronden in het spoor te blijven van latere winnaar Verdonk junior met slechts een aantal seconden achterstand. Waar het door kwam bleef ongewis, maar plots stapte Bakker af onder het oog van toekijkend publiek, dat daar verrast van op keek. Op de vraag waarom, werd door Wout Bakker een haperende versnelling als schuldige aangegeven.

Toch reed hij tijden van om en nabij de vijf minuten, hetgeen volgens de toeschouwers geen reden gaf tot uitstappen. Een paar aanmoedigende woorden waren genoeg om Wout Bakker te bewegen zijn tot dan toe succesvolle tijdrit te vervolgen. Dat leverde hem uiteindelijk nog een derde plek op. ruim een minuut verwijderd van nummer twee Koen Konst. Het leek meer op een gevalletje ’te diep gegaan’ met zijn snelle omlopen en daardoor te lang in het rood te hebben gereden. De problemen van Alex Hageman van een week eerder werden nu door een goede pasvorm om zijn zitvlak naar het verleden verwezen.

Uitslag

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (49.23 min); 2. Koen Konst, Castricum (53.27 min); 3. Wout Bakker, Heiloo (54.47 min); 4. Alex Hageman, Limmen (55.47 min); 5. Emiel Prins, Egmond aan Zee (57.47 min); 6. Vincent Tiebie, Akersloot (58.07 min).